20 C
București
marți, 24 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalUE va comanda doze de vaccin Pfizer adaptate pentru Omicron

UE va comanda doze de vaccin Pfizer adaptate pentru Omicron

Guvernele UE au convenit să cumpere 180 de milioane de injecții cu vaccin de la Pfizer care au fost adaptate pentru a combate varianta Omicron a COVID, spune Julian Satterthwaite, potrivit Reuters.

Statele membre ale UE vor să cumpere peste 180 de milioane de doze dintr-un vaccin conceput pentru a combate varianta Omicron.
Este dezvoltat de Pfizer și BioNTech și este o versiune a dozei lor deja existente.
Cei doi au spus că îl pot avea gata în martie.

Vestea despre ordinul planificat al UE a venit joi seara seara (16 decembrie) de la șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

UE va comanda vaccin Pfizer adaptat la tulpina Omicron, iar livrările vor începe în al doilea trimestru din 2022

Un purtător de cuvânt al Comisiei a spus că livrările vor începe în al doilea trimestru, în cazul în care medicamentul va fi aprobat în totalitate.

Cel mai recent contract al UE cu Pfizer și BioNTech permite statelor membre să cumpere până la 1,8 miliarde de doze până în 2023.

Aproximativ jumătate din această sumă a fost deja cheltuită pentru comenzi.
Pfizer spune că discuțiile despre dozele rămase nu au acoperit încă comenzile pentru un vaccin adaptat.

Agenția Europeană pentru Medicamente a declarat până acum că nu există dovezi concludente că este necesară o versiune specifică Omicron.

BioNTech SE a anunțat acum 3 săptămâni că se așteaptă la mai multe date despre o nouă variantă îngrijorătoare de coronavirus detectată în Africa de Sud în decurs de două săptămâni pentru a determina dacă vaccinul său produs cu partenerul Pfizer Inc ar trebui să fie reelaborat, relatează Gloria Tso.
BioNTech a declarat tot atunci că se așteaptă la mai multe date în săptămânile următoare cu privire la o nouă variantă îngrijorătoare de COVID-19 detectată pentru prima dată în Africa de Sud, care va ajuta la determinarea dacă compania trebuie să-și refacă vaccinul.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 90: Lavrov spune că Moscova nu este sigură că are nevoie de relațiile cu Occidentul

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Moscova va lua în considerare ofertele din partea Occidentului pentru a restabili legăturile şi va...

Procurorii l-au reținut pe fostul președinte Igor Dodon. Este acuzat de corupție și trădare

Procurorii din Republica Moldova l-au reținut pe fostul președinte al țării, Igor Dodon. Procurorul general interimar al Republicii Moldova, Dumitru Robu, a confirmat această...

România cere prima tranșă din PNRR, de trei miliarde de euro

România cere prima tranșă din PNRR, de trei miliarde de euro, urmând să depună solicitarea de plată la Comisia Europeană. Această primă cerere va...
Ultima oră
Pe aceeași temă