19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrump dă explicații pe 6 ianuarie pentru asaltul Capitoliului din 2021

Trump dă explicații pe 6 ianuarie pentru asaltul Capitoliului din 2021

Fostul preşedinte american Donald Trump a anunţat marţi că va organiza o conferinţă de presă la 6 ianuarie, la un an de la asaltul încheiat cu victime asupra Capitoliului SUA, fostul lider republican fiind acuzat că a alimentat revolta, relatează Reuters şi AFP, conform agerpres.ro.

Trump a precizat într-un comunicat de presă că va discuta despre evenimentele din acea zi, când protestatarii au mărşăluit spre Capitoliu după un discurs al liderului republican la Casa Albă, dar şi despre alegerile prezidenţiale de anul trecut.

Peste 700 de persoane au fost arestate în legătură cu asaltul asupra Capitoliului organizat de susţinătorii lui Trump.

Conferinţa de presă se va desfăşura la reşedinţa de la Palm Beach, în Florida, a mai spus fostul preşedinte american.

Trump vorbește despre asaltul Capitoliului din 6 ianuarie 2021, dar acuză rezultatul alegerilor din noiembrie 2020

El şi-a reiterat acuzaţiile nedovedite privind corectitudinea alegerilor din noiembrie 2020 care au fost câştigate de rivalul său democrat Joe Biden la o diferenţă de peste şapte milioane de voturi.

Trump a criticat comisia din Congres însărcinată cu anchetarea acestui asalt asupra Capitoliului, care a şocat SUA şi întreaga lume, spunând că este “extrem de părtinitoare”.

Comisia ar trebui să ancheteze mai degrabă “alegerile frauduloase din 2020”, a spus el.

“Voi organiza o conferinţă de presă la 6 ianuarie la Mar-a-Lago pentru a discuta despre toate aceste puncte şi despre alte lucruri”, a transmis Trump.

“Până atunci, nu uitaţi că insurecţia a avut loc la 3 noiembrie”, ziua alegerilor prezidenţiale, a declarat el.

Trump a lăsat de înţeles în ultimele luni că ar putea candida pentru un nou mandat în 2024.

Comisia din Congres pe care el o atacă încearcă să facă lumină asupra evenimentelor de la 6 ianuarie 2021, când mii de susţinători ai lui Trump au luat cu asalt sediul Congresului SUA în încercarea de a-i împiedica pe aleşi să certifice victoria lui Biden la alegeri.

Fostul preşedinte încearcă prin toate mijloacele să împiedice această comisie să se apropie prea mult şi să ajungă în posesia unor documente care ar putea să îl incrimineze. El a avut numeroase recursuri în justiţie, până acum fără succes.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă