26.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaTrei persoane au murit și 14 au fost rănite după un atac...

Trei persoane au murit și 14 au fost rănite după un atac cu rachetă la Kostiantinivka din regiunea Doneţk

Trei persoane au murit şi 14 au fost rănite în urma unui atac cu rachetă în oraşul Kostiantinivka din regiunea Donețk, sâmbătă, potrivit autorităţilor locale. Victimele sunt doi bărbaţi, de 33 şi, respectiv, 36 de ani, precum şi o femeie de 70 de ani, care fugise din Herson după ocuparea oraşului.

Racheta C-300, lansată de armata rusă de pe teritoriul ocupat al regiunii Doneţk, a căzut pe o baterie de garaje dintr-un cartier al oraşului Kostiantinivka. Suflul exploziei a distrus geamurile a sute de apartamente.

„Nu pot să îmi revin. Din blocul nostru nu a murit nimeni; totuşi sunt trei victime. E groaznic”, a declarat, o femeie care locuieşte într-un din blocurile afectate de suflul exploziei, potrivit agerpres.ro.

Trei persoane au murit la Kostiantinivka, în regiunea Donețk, localitate situată la aproximaiv 25 de kilometri de teritoriile ocupate de trupele ruse

Nadejda Hrihorivna are 65 ani, iar în momentul atacului cu rachetă plecase la un magazin din apropiere pentru a cumpăra o cuşcă pentru pisica sa.

„Noi tocmai ieşisem din casă. /…/ Am decis să părăsim oraşul şi am mers să cumpărăm o cuşcă pentru pisică şi atunci s-a întâmplat. Eram aproape de casă. Scara noastră şi a doua scară au avut de suferit cel mai mult. Racheta a căzut în faţă între primul şi al doilea garaj”, a afirmat femeia.


Oraşul Kostiantinivka se află la aproximativ 25 de kilometri de teritoriile ocupate de trupele armatei ruse şi la 30 de kilometri de Kramatorsk, capitala temporară a regiunii Doneţk. 

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă