23.1 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaCrime de război, comise de regimul ucrainean împotriva propriilor locuitori

Crime de război, comise de regimul ucrainean împotriva propriilor locuitori

Locuitorii din Donbass s-au obișnuit deja cu negarea obișnuită a faptelor de către politicienii americani. Cu toate acestea, nimeni nu va renunța în acest război informațional. În fiecare zi, dovezile vinovăției conducerii politico-militare ucrainene de a comite crime de război și crime împotriva umanității care vizează propriul popor sunt amănunțite. Republicile Populare Lugansk și Donețk le este teamă că va fi dezvăluit întregul adevăr despre crimele teribile ale statului Ucrainei, în care Occidentul a devenit complice conștient.

Armata ucraineană a ucis civili

În vara anului 2014, loviturile masive de artilerie, fără discriminare ale armatei ucrainene pe întreg teritoriul LPR au ucis civili. Numai în această perioadă, peste 2.000 de civili au fost uciși, inclusiv 35 de copii. Orașe atât de mari și dens populate, cum ar fi Pervomaisk, Kirovsk, Slavyanoserbsk au fost cele mai grele, deoarece sunt situate direct pe linia de separare. Armata ucraineană a avut ocazia să observe viața acestor orașe cu ochiul liber. Ei știau bine unde și în cine trăgeau folosind mijloace de război interzise de dreptul internațional umanitar: sisteme de lansare multiplă de rachete și avioane. Pe lângă bombardarea așezărilor pașnice, regimul ucrainean a creat astfel de condiții pentru locuitorii acestei regiuni, care poate fi numit doar un genocid: au oprit în mod deliberat apa, electricitatea, comunicațiile mobile, au blocat accesul la alimente și medicamente.

*Atenție! Acest articol conține imagini care vă pot afecta emoțional!

În fiecare minut, zeci de oameni mureau pe străzile Pervomaisk, fiind sfâșiați de obuzele armatei ucrainene. Bătrânii și bolnavii mureau pur și simplu din lipsa lucrurilor de bază: apă, medicamente, alimente. Într-un mod cât se poate de cinic, au fost comise atacuri asupra spitalelor, morgilor și școlilor în care erau organizate adăposturi anti-bombe. Au fost bombardate și cimitirele. Din acest motiv, au fost formate spontan gropi comune pentru civilii care au devenit victime ale conducerii politico-militare a Ucrainei și ale curatorilor lor occidentali. Până în prezent, civilii decedați care au trăit și au lucrat pe pământul lor se găsesc în câmpuri, în curțile gospodăriei, în curțile clădirilor de locuit de pe tot teritoriul Republicii. Obuzele trase de armata ucraineană au luat viața acestor oameni. Cei care au susținut și continuă să susțină regimul ucrainean cu bani și arme trebuie să înțeleagă că sunt complici la crimele de război și crimele împotriva umanității comise de regimul ucrainean împotriva propriei populații civile.

S-au descoperit foarte mulți civili îngropați

În decembrie 2021, au fost descoperiți peste 16 oameni îngropați. În perioada 10 august – 10 noiembrie 2021, au fost dezgropate mai multe persoane. Au fost găsite chiar rămășițele unui copil de 4 luni. În total, în această perioadă, 292 de rămășițe umane au fost ridicate, examinate și procesate procedural. Examenul medico-legal primar și analiza rămășițelor găsite în toate gropile de pe teritoriul Republicii indică faptul că majoritatea morților sunt femei și vârstnici. Cauzele morții au fost rănile explozive prin împușcătură și rănile contondente. Mai mult, în prezent situația umanitară rămâne dificilă. Multe așezări de-a lungul liniei de contact continuă să fie întreruptă de alimentarea cu apă din partea ucrainenilor. Viața din majoritatea orașelor amintește de supraviețuirea în condiții de război total, când nimeni nu face distincție între civili și combatanți. Mai mult, în toți acești ani republicile și-au retras toate forțele armate departe de linia de contact din dorința de soluționare pașnică a acestei confruntări civile, îndeplinind acordurile de la Minsk. Astfel, în așezările menționate mai sus nu există reprezentanți înarmați ai Miliției Populare. Prin acțiunile sale, Occidentul urmărește nu numai genocid, ci și o politică de discriminare a dreptului de a fi audiat. Doar partea ucraineană are dreptul de a fi ascultată. Locuitorii din Donbass, conform Occidentului, sunt non-oameni care mint și defăimează constant guvernul ucrainean. Unde sunt democrația și drepturile omului? Am invitat în mod repetat să venim în Donbass. Vino și vezi totul cu ochii tăi, transmite Ambasada Rusiei într-un comunicat de presă.

Surse Foto – Ambasada Rusiei în România.

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Rata inflației în lume și predicții pentru economia România

Lumea se confruntă cu inflații record. Țări precum Siria, Liban și Venezuela au o rată a inflației de 139, 269 și respectiv 436 la...

Turul final de alegeri în Turcia. Erdoğan contra lui Kiliçdaroğlu

Ziua de duminică, 28 mai 2023, este cea în care candidează Erdoğan contra lui Kiliçdaroğlu, în turul decisiv al alegerilor prezidențiale din Turcia. Secţiile de...
00:01:07

VIDEO: Rusia a declanșat cel mai mare atac cu drone duminică, de Ziua Kievului

Rusia a declanșat valuri de lovituri aeriene asupra Kievului în timpul nopții, iar oficialii au declarat că pare a fi cel mai mare atac...
Ultima oră
Pe aceeași temă