1.8 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeEconomieEconomie internăTransgaz începe în curând lucrările la conducta Tuzla-Podişor care preia integral producţia...

Transgaz începe în curând lucrările la conducta Tuzla-Podişor care preia integral producţia Neptun

Transgaz, compania naţională de transport a gazului natural, este pe punctul de a începe lucrările la conducta Tuzla-Podişor, un proiect de peste 300 de kilometri, destinat preluării gazelor din proiectul Neptun din Marea Neagră, acolo unde investitori sunt OMV Petrom şi Romgaz.

„Tuzla-Podişor este aproape de prima sudură. Conducta preia integral producţia din Neptun-Deep. La finalul anului viitor vom finaliza gazoductul, vor mai urma 5-6 luni de zile de probe şi, conform contractului semnat, la 1 iulie 2025 gazoductul este operativ”, a spus Ion Sterian, directorul general al Transgaz, într-o intervenţie în cadrul conferinţei Romanian International Gas Conference.

„Eu vă spun că nici gazele din Marea Neagră nu vor fi suficiente pentru România. Va trebui să importăm gaze. Numai din racordarea unor noi localităţi vor veni 3-4 mld. metri cubi în plus la cerere. Mă bucur că şi-a reluat producţia Azomureş cu 50% din capacitate, lucru care din nou aduce creşterea cererii. Vedem cum Qatar semnează contracte pe 27 de ani. Noi nu ştiu ce mai aşteptăm”, a mai spus Sterian în intervenţia sa.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă