10 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeȘtirile zileiTesla, cea mai mare medie de căutare pe piața bursieră la nivel...

Tesla, cea mai mare medie de căutare pe piața bursieră la nivel mondial

  • Tesla (TSLA) are cea mai mare medie de căutări lunare la nivel global (3.569.400), cu peste 1,5 milioane mai mult decât locul secund
  • BP se dovedește a fi cel mai popular stoc din Marea Britanie, cu 165.000 de căutări lunare medii și este al doilea cel mai căutat stoc la nivel global (1.992.000)
  • SPDR S&P 500 ETF (SPY), a ajuns pe ultimul loc în setul nostru de date cu doar 410 căutări lunare

Tesla (TSLA) s-a dovedit a fi cel mai căutată la nivel mondial, unde a fost lider în 10 țări. Mulți factori contribuie la popularitatea Tesla, cum ar fi creșterea sa impresionantă din 2016 până în 2022, unde a înregistrat o creștere cu 1.631% a unităților vândute conform City Index.

Producătorul de mașini electrice a introdus o creștere ușoară a prețurilor în numeroase țări la începutul săptămânii trecute, inclusiv în SUA, Canada, China și Japonia. Dar prețurile modelelor sale cele mai vândute rămân mai scăzute astăzi decât la începutul anului, după mai multe reduceri de prețuri care au stârnit temeri cu privire la cerere și profitabilitate.

Tesla este, de asemenea, considerată pe scară largă un „stoc meme” din cauza tweet-urilor regulate ale CEO-ului Elon Musk despre companie, despre care se știe că provoacă mișcări neregulate ale prețului acțiunilor.

BP (BP) ocupă locul al doilea cu 1.992.000 de căutări lunare. Compania britanică de petrol și gaze se clasează, de asemenea, drept numărul unu cel mai căutat acțiuni din Marea Britanie, cu 165.000 de căutări lunare. Creșterea interesului de căutare a BP se datorează probabil profiturilor record recente de 22 de miliarde de lire sterline pentru 20223 și atenției rețelelor sociale din jurul anunțului. Prețul acțiunilor BP a crescut cu 7% la începutul anului 2023, când au fost anunțate profiturile.

În timp ce BP ar fi putut fi subiectul discuțiilor în rândul investitorilor de retail, nu este considerat un stoc meme în același mod în care sunt acțiuni precum GameStop sau AMC Entertainment. Asta pentru că nu se confruntă cu aceleași mișcări dramatice ale prețurilor cauzate de speculațiile bazate pe social media4.

Pe locul trei se află compania de internet din Singapore Sea Ltd (SE), care a strâns 1.564.800 de căutări lunare, cu 427.200 mai puține decât BP. În ciuda acestui fapt, acțiunile Sea Ltd nu se clasează în primele 21 de acțiuni din Marea Britanie. Stocul este cel mai popular în Statele Unite, India și Brazilia.

Ce sunt stocurile de meme?

Având în vedere popularitatea tot mai mare a stocurilor de meme – cum ar fi Tesla – și volatilitatea pe care o pot provoca stocurile bazate pe rețelele sociale, este important ca comercianții cu amănuntul să înțeleagă fenomenul înainte de a lua orice decizie.

Josh Warner, analist de piață la City Index, comentează:

„Un stoc meme se referă la o companie cotată la bursă care a captat atenția comercianților cu amănuntul și care este agitată pe forumurile de rețele sociale. Hype-ul este creat pe aceste forumuri și alimentat de zvonuri, speculații și teorii – dintre care multe ignoră ceea ce poate fi adesea fundamente defecte.

GameStop și AMC Entertainment sunt considerate pe scară largă a fi cele două stocuri originale de meme.

Citește și Nou CEO pentru Twitter. Musk a făcut anunțul, este o ea și va începe în 6 săptămâni

Deși mulți comercianți caută inspirație pe forumurile de rețele sociale, stocurile de meme sunt cunoscute pentru volatilitatea considerabilă. Ele sunt aproape asemănătoare cu bulele speculative la scară mică, determinate în principal de sentiment.

Pentru a gestiona riscul de volatilitate, ar trebui să atașați stop loss-urilor pozițiilor dvs., pentru a vă închide tranzacția odată ce piața se întoarce împotriva dvs. Dar pe piețele în mișcare rapidă, stop loss-urile nu pot fi întotdeauna executate la prețul dorit.”

City Index și-a propus să descopere cele mai tranzacționate acțiuni la nivel mondial în țările cu, capitalizare bursieră.


Experții acestora au descoperit primele 21 de acțiuni cele mai tranzacționate pe platforma de tranzacționare City Index și au folosit instrumentul de analiză de căutare, Google Adwords, pentru a dezvălui cele mai căutate dintre aceste acțiuni în ultimele 12 luni prin simbolul ticker.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere...

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere...
Ultima oră
Pe aceeași temă