20.4 C
Bucharest
Monday, 29 May 2023
HomeCoronavirusȚările europene înăspresc regulile COVID pentru călătorii chinezi

Țările europene înăspresc regulile COVID pentru călătorii chinezi

Franța, Spania și Regatul Unit vor pune în aplicare măsuri COVID-19 mai stricte pentru pasagerii care sosesc din China.

Parisul solicită teste negative și îi îndeamnă pe cetățenii francezi să evite călătoriile neesențiale în China. De asemenea, va reintroduce obligativitatea folosirii măștilor pe zborurile din China către Franța, scrie euronews.com.

Autoritățile sanitare franceze vor efectua teste PCR aleatorii în aeroporturi pe pasagerii care sosesc din China pentru a identifica potențiale noi variante de coronavirus. Noile reguli intră în vigoare duminică, dar oficialii au declarat că vor mai trece câteva zile până când vor fi pe deplin în vigoare.

Guvernul britanic a anunțat că orice persoană care călătorește în Anglia cu zboruri directe din China va trebui să facă un test înainte de plecare începând cu 5 ianuarie.

Ministrul Sănătății, Steve Barclay, a declarat că Marea Britanie adoptă o “abordare echilibrată și precaută”. El a descris măsurile ca fiind “temporare” în timp ce oficialii evaluează statisticile COVID-19.

Franța și Spania au declarat, de asemenea, că vor continua să facă presiuni pentru o politică la nivel european.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Angajații CFR protestează și amenință cu greva

Angajații CFR participă la un protest în București, în dimineața zilei de 29 mai 2023. Protestatarii se află în fața sediului Ministerului Transporturilor. Potrivit unui...

Incendiu pe Calea Dorobanți. Pompierii au trimis 11 autospeciale

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București - Ilfov (ISUBIF) a trimis 11 autospeciale pentru a stinge un incendiu pe Calea Dorobanți. Incendiul s-a declanșat în...

Un fost ministru al Educației este acuzat că a colaborat cu Securitatea

Un fost ministru al Educației, Mircea Dumitru, este acuzat că a colaborat cu Securitatea comunistă. La Curtea de Apel București se derulează un proces care...
Ultima oră
Pe aceeași temă