21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalTânărul care a împușcat mortal 19 copii în Texas și-a anunțat intențiile...

Tânărul care a împușcat mortal 19 copii în Texas și-a anunțat intențiile pe Facebook

Tânărul de 18 ani care a împușcat mortal 19 copii dintr-o școală din Texas a anunțat crimele pe Facebook, susține un oficial american citat de BBC.

Potrivit guvernatorului Abbott, bărbatul înarmat a postat trei mesaje pe Facebook înainte de a trage.

În primul mesaj, publicat cu aproximativ 30 de minute înainte de atacul de la școală, el a scris: „O să-mi împușc bunica”.

Tânărul care a împușcat 19 copii într-o școală din Texas și-a anunțat crimele pe Facebook: atacatorul a confirmat

În a doua postare publicată câteva minute mai târziu, atacatorul a confirmat că a făcut acest lucru, conform romania24.ro.

În cea de-a treia postare, publicată cu aproximativ 15 minute înainte de a începe atacul de la școală, suspectul a anunțat că va trage cu arma în interiorul unității de învățământ.

Atacatorul se numește Salvador Ramos și a murit după ce a fost împușcat de polițiști. El și-a început atacul împușcându-și bunica acasă. Apoi a condus până la școala din apropiere, unde a făcut un accident și a intrat în clădire purtând echipament tactic și o pușcă, au explicat autoritățile. În interior, a împușcat mortal 19 elevi și doi profesori.

De asemenea, mai mulți copii au fost răniți în timpul atacului.

Un tânăr de 18 ani a comis un masacru la o școală din SUA, împușcând mortal 19 copii și doi adulți.

Atacul s-a produs în localitatea Uvalde din statul Texas. Atacatorul a fost, la rândul lui, împușcat mortal de un polițist de frontieră, care se afla întâmplător în apropierea școlii. Polițistul a fost, la rândul său, rănit.

Atacul s-a produs în ziua de marți, 24 mai 2022, la Robb Elementary School. Copiii căzuți victime erau elevi din clasele primare, între șapte și zece ani.

Agresorul și-a ucis mai întâi bunica, apoi a plecat la școală, unde a deschis focul asupra persoanelor aflate în clase. Celălalt adult ucis este o profesoară. Presa din SUA spune că aceasta se numea Eva Mireles.

Localitatea Uvalde este la 80 de mile de granița SUA cu Mexic. În localitate există un detașament al poliției de frontieră, din care face parte și agentul care l-a lichidat pe autorul masacrului.

A organizat un masacru la școală, imediat după ce a împlinit 18 ani

Autorul atacului este un cetățean american, hispanic, așa cum sunt, de altfel, și cele mai multe dintre victime. Atacatorul, Salvador Ramos, abia împlinise vârsta de 18 ani. Presa susține că primele lucruri pe care și l-a cumpărat când a împlinit 18 ani au fost două puști pe care le-a folosit în timpul atacului.

Prima reacție a președintelui SUA, Joe Biden, după ce a adresat condoleanțe familiilor îndoliate, a fost să ceară din nou restricționarea vânzării de arme de foc pentru populație. Liderul SUA a cerut „să transformăm durerea în acțiune”.

„Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta lobby-ul armelor? Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom face ceea ce știm că este nevoie să facem? De ce continuăm să lăsăm să se întâmple asemenea lucruri?”, s-a întrebat președintele Biden.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă