27.9 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalMasacru la școală în SUA. 19 copii și doi adulți au fost...

Masacru la școală în SUA. 19 copii și doi adulți au fost uciși. Declarația președintelui Biden

Un tânăr de 18 ani a comis un masacru la o școală din SUA, împușcând mortal 19 copii și doi adulți.

Atacul s-a produs în localitatea Uvalde din statul Texas. Atacatorul a fost, la rândul lui, împușcat mortal de un polițist de frontieră, care se afla întâmplător în apropierea școlii. Polițistul a fost, la rândul său, rănit.

Atacul s-a produs în ziua de marți, 24 mai 2022, la Robb Elementary School. Copiii căzuți victime erau elevi din clasele primare, între șapte și zece ani.

Agresorul și-a ucis mai întâi bunica, apoi a plecat la școală, unde a deschis focul asupra persoanelor aflate în clase. Celălalt adult ucis este o profesoară. Presa din SUA spune că aceasta se numea Eva Mireles.

Localitatea Uvalde este la 80 de mile de granița SUA cu Mexic. În localitate există un detașament al poliției de frontieră, din care face parte și agentul care l-a lichidat pe autorul masacrului.

A organizat un masacru la școală, imediat după ce a împlinit 18 ani

Autorul atacului este un cetățean american, hispanic, așa cum sunt, de altfel, și cele mai multe dintre victime. Atacatorul, Salvador Ramos, abia împlinise vârsta de 18 ani. Presa susține că primele lucruri pe care și l-a cumpărat când a împlinit 18 ani au fost două puști pe care le-a folosit în timpul atacului.

Prima reacție a președintelui SUA, Joe Biden, după ce a adresat condoleanțe familiilor îndoliate, a fost să ceară din nou restricționarea vânzării de arme de foc pentru populație. Liderul SUA a cerut „să transformăm durerea în acțiune”.

„Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta lobby-ul armelor? Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom face ceea ce știm că este nevoie să facem? De ce continuăm să lăsăm să se întâmple asemenea lucruri?”, s-a întrebat președintele Biden.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:42

VIDEO: Proteste în Los Angeles în urma anulării dreptului la avort

În urma hotărârii Curții Supreme a SUA de vineri, care a eliminat dreptul la avort la nivel național, recunoscut în urmă cu aproape 50...
00:01:42

VIDEO: Proteste în Los Angeles în urma anulării dreptului la avort

În urma hotărârii Curții Supreme a SUA de vineri, care a eliminat dreptul la avort la nivel național, recunoscut în urmă cu aproape 50...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 202: stenogramele discuțiilor dintre Macron și Putin au apărut în mass-media. VIDEO

UPDATE, ora 08:58: Principala agenţie de securitate internă a Ucrainei a anunţat că a descoperit o reţea rusă de spionaj în care este implicat...
Ultima oră
Pe aceeași temă