19.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăInternaționalAfghanistanTalibanii ordonă închiderea saloanelor de coafură și înfrumusețare din Afganistan

Talibanii ordonă închiderea saloanelor de coafură și înfrumusețare din Afganistan

Talibanii au ordonat ca saloanele de coafură și de înfrumusețare din Afganistan să se închidă, aceasta fiind cea mai recentă restricție cu care se confruntă femeile, scrie BBC.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Moravurilor și Virtuții a declarat pentru BBC că întreprinderile au avut la dispoziție o lună pentru a se conforma, începând cu 2 iulie, când au fost informate pentru prima dată despre această măsură.

Libertățile femeilor s-au diminuat constant de când talibanii au preluat puterea în 2021.

Aceștia au interzis accesul adolescentelor și femeilor în sălile de clasă, săli de sport și parcuri și, cel mai recent, le-au interzis chiar să lucreze pentru Națiunile Unite.

Talibanii au decretat, de asemenea, că femeile trebuie să fie îmbrăcate într-un mod care să le dezvăluie doar ochii și trebuie să fie însoțite de o rudă de sex masculin dacă călătoresc mai mult de 72 km.

Restricțiile au continuat în ciuda condamnării internaționale și a protestelor femeilor, precum și a activiștilor care vorbesc în numele lor.

Închiderea saloanelor de înfrumusețare a făcut parte dintr-o gamă largă de măsuri impuse de talibani în perioada în care aceștia au fost la putere, între 1996 și 2001. Dar acestea s-au redeschis în anii de după invazia condusă de SUA în Afganistan în 2001.

Reacționând la noua restricție, o femeie afgană care a vorbit sub anonimat, a declarat pentru BBC: “Talibanii le răpesc femeilor afgane cele mai elementare drepturi ale omului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Zeci de mii de firme au ,,dispărut” de la începutul anului, potrivit datelor oficiale

Un număr de 32.626 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele patru luni din 2024, cu peste 44% mai multe comparativ...

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat forma revizuită a proiectului de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 24/2017 privind emitenții de...

Inițiativa legislativă vizează îndeplinirea obligațiilor României ca stat membru de a transpune în cadrul legislației naționale actele normative emise la nivel european în domeniul...

Nicolae Ciucă reacționează la declarațiile lui Ciolacu: “Ar trebui să aibă puţină smerenie”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a avut un mesaj tranșant pentru liderul social-democrat Marcel Ciolacu, vineri, după ce acesta a afirmat că PSD a câştigat...
Ultima oră
Pe aceeași temă