22.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiSUA, raport dur despre traficul de persoane din România VIDEO

SUA, raport dur despre traficul de persoane din România VIDEO

Acesta ”formulează recomandări referitoare la acele domenii de intervenţie care pot cunoaşte progrese”. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, acuză „prejudicii produse de fostul Guvern” în ceea ce priveşte combaterea traficului de persoane, prejudicii despre care afirmă că „i-au încurajat pe infractori”.

El face un apel la conducerea Parlamentului să coopereze cu Guvernul pentru îmbunătăţirea legislaţiei privind combaterea acestui tip de infracţiuni.

„În ansamblul său, raportul conturează imaginea generală a activităţilor anti-trafic din România şi formulează recomandări referitoare la acele domenii de intervenţie care pot cunoaşte progrese” a afirmat Marcel Vela, într-o declaraţie susţinută în prezenţa ambasadorului SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman.

„MAI, prin structurile sale specializate –  Poliţia Română şi Agenţia împotriva Traficului de persoane – lucrează permanent pentru reducerea dimensiunilor traficului de persoane şi acest lucru se vede în rezultatele obţinute. (…)

Şi în plan strategic MAI a acţionat în mod constant astefel încât în acest an să avem o evaluare pozitivă şi să putem evita un raport negativ pentru al treilea an consecutiv, Nici 2018, nici 2019 nu au o evaluare tocmai bună”, a precizat ministrul.

”Guvernul României nu îndeplineşte standardele minime pentru eliminarea traficului de persoane dar face eforturi semnificative în acest sens.

Aceste eforturi includ identificarea unui număr semnificativ mai mare al victimelor traficului de persoane, participând la un număr mai mare de investigaţii internaţionale şi derulând mai multe campanii de conştientizare.

Guvernul nu a dovedit că face eforturi mai mari comparativ cu perioada precedentă. Autorităţile au investigat, judecat şi condamnat mai puţini traficanţi. Presupusa complicitate la infracţiunile de trafic a persistat fără a fi pedepsită, în special în cazul oficialilor care au exploatat minori aflaţi în centrele de îngrijire de stat sau în centre de plasament.

Autorităţile nu au verificat în mod adecvat indicatorii privind traficul de persoane şi nici nu au identificat porenţiale victime în cadrul populaţiilor vulnerabile, cum ar fi solicitanţii de azil, persoanele care oferă sex pentru bani sau copiii din instituţiile guvernamentale.

Serviciile destinate copiilor vicitime ale traficului rămân inadecvate. Mai mult, fondurile guvernamentale insuficiente pentru asistenţă şi protecţie socială au privat cele mai multe victime de aceste servicii, expuse la noi traume şi la riscul de a fi din nou traficate.

România rămâne astfel pentru al doilea an consecutiv în pe lista de supraveghere de nivelul 2”, se arată în Raportul privind traficul de persoane 2020, publicat de Departamentul de Stat, conform News.ro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă