37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalSpania, Festivalul Medusa: O persoană a murit, după ce scena a căzut...

Spania, Festivalul Medusa: O persoană a murit, după ce scena a căzut din cauaza vântului puternic. VIDEO

O persoană a murit și cel puțin alte 40 au fost rănite, după ce vântul puternic a provocat prăbușirea unor părți ale unei scene la un Festivalul Medusa din Spania.

În imagini se vede cum unii participanți s-au panicat și fug, în timp ce alții continuă să petreacă la evenimentul din Cullera, la sud de Valencia, notează BBC.

Popularul festival de muzică electronică a fost acum suspendat.

Trei dintre persoanele rănite în primele ore ale zilei de sâmbătă au suferit traume grave, au declarat serviciile regionale de urgență.

Martorii oculari au vorbit despre o furtună bruscă de nisip care a lovit locul de desfășurare a festivalului.

Agenția de meteorologie din Spania a raportat rafale de vânt de peste 80 km/h în regiunea de coastă estică a țării în acel moment.

„Suntem în stare de șoc”, a declarat unul dintre participanți pentru presa spaniolă. „Puteam să fiu eu, putea să fie oricine”.

Într-o declarație pe Facebook, organizatorii festivalului au declarat că sunt „devastați și întristați de ceea ce s-a întâmplat în această dimineață”.

Aceștia au precizat că „vânturile puternice neașteptate și violente”, în jurul orei locale 04:00 (02:00 GMT), au provocat pagube infrastructurii de la locul de desfășurare a festivalului, iar decizia de a evacua zona a fost luată imediat.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă