19 C
Bucharest
Tuesday, 26 September 2023
HomeȘtirile zileiŞova: Lucrăm la proiectul de transfer a Centurii Capitalei în subordinea Primăriei

Şova: Lucrăm la proiectul de transfer a Centurii Capitalei în subordinea Primăriei

“Toată Centra, deci aici nu va fi cu realizată sau nerealizată, lucrăm la proiectul de transfer la Capitală (n.r. – Primăria Municipiului Bucureşti), însă eu vă spun aşa: un domeniu public al statului, aflat în patrimoniul Ministerului Transporturilor, care este infrastructură de transport naţional, poate fi transferată către altă entitate doar prin lege organică”, a declarat Lucian Şova, la Antena 3.

Ministrul Transporturilor a dat un exemplu concret despre ce înseamnă că se lucrează la un proiect de transfer a Şoselei de Centură a Capitalei din subordinea ministerul de resort la PMB.

„Subiectul îl cunoaşte doamna Primar General, i-am propus de mult în grupurile de lucru pe care le-am avut la Ministerul Transporturilor, să scrie Primăria Capitalei cum vrea ea proiectul de lege, de Hotărâre, de ce-o fi ea şi eu cu Ministerul Transporturilor îl promovez pe circuit de realizare”, a detaliat Şova.

La începutul lunii septembrie, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat, în debutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din aceeaşi zi, dezinformări referitoare la preluarea Centurii Capitalei de către Primărie de la CNAIR, precizând că Guvernul nu a depus până acum nicio cerere de atragere de fonduri europene pentru acest obiectiv.

Ministerul Transporturilor (MT) a anunţat în aceeaşi zi că a propus ca proiectul de act normativ ce va reglementa transferul Şoselei de centură a Capitalei din proprietatea publică a statului şi concesiunea CNAIR în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti să fie elaborat în cadrul Primăriei Generale.

Cele mai citite

USR atac la PSD și PNL: Lasă copiii fără navetă gratuită și masă caldă la școală

USR atacă PSD și PNL pe care-i acuză că lasă copiii fără navetă gratuită și masă caldă la școală. Elevii din mediul rural încă nu...
00:00:43

Macron: Franța își va retrage trupele din Niger

Franța urmează să pună capăt cooperării militare și-și va retrage trupele din statul Niger, adică cei 1.500 de militari din țara africană, până la...

Varză murată la butoi. Rețeta lui Radu Anton Roman: ingredientul care păstrează apa limpede și frunza tare

Varză murată la butoi. Rețeta lui Radu Anton Roman: ingredientul care păstrează apa limpede și frunza tare
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies