14.6 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăȘtirile zileiSorin Cîmpeanu, propunere nouă pentru funcționarea școlilor cu prezență fizică

Sorin Cîmpeanu, propunere nouă pentru funcționarea școlilor cu prezență fizică

Sorin Cîmpeanu a declarat că va veni cu o propunere nouă în ceea ce privește funcționarea școlilor cu prezența fizică a elevilor în bănci. El a precizat că s-ar putea ține cont și de rata de infectare cu Covid din localitatea respectivă.

Sorin Cîmpeanu, despre funcționarea școlilor și rata de incidență

„În măsura în care autorităţile sanitare sunt de acord, voi propune următorul lucru: în localităţile în care rata de incidenţă este mai mică de 3 la mie să se poată renunţa la acest prag minim de 60% de vaccinare. În acest fel, vom putea da posibilitatea acelor localităţi din mediul rural în care nu sunt infectaţi, dar nici suficient de mult vaccinaţi, să poată deschide şcoala cu prezenţă fizică. Atrag atenţia că tocmai în aceste şcoli din mediul rural predarea online este cea mai deficitară. Aceasta va fi propunerea pe care eu, ca ministru al Educaţiei, o voi asuma în raport cu autorităţile sanitare”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24. 

Când va intra în vigoare măsura? Nu se știe încă!

El a spus că în această săptămână cursurile se vor desfăşura după regulile anunţate deja. În legătură cu stabilirea pragului de 3 la mie, Sorin Cîmpeanu a spus că „un prag trebuie să existe undeva, pentru a departaja ce se poate deschide cu prezenţă fizică”.

El a adăugat că nu poate să spună când ar intra în vigoare o asemenea măsură.

„Nu pot să dau un orizont de timp pentru că această decizie nu ţine numai de Ministerul Educaţiei. Această decizie va trebui analizată de Ministerul Sănătăţii şi apoi de către CNSU. (…) Având în vedere progresul foarte important al vaccinării, atât în rândul personalului din şcoli, cât şi în rândul elevilor, îmi doresc să nu mai rămână niciun elev în această ţară care să nu aibă acces la şcoală cu prezenţă fizică”, a punctat ministrul interimar al Educaţie, scrie și Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Testarea noninvazivă, multe necunoscute

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...
Ultima oră
Pe aceeași temă