26.5 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSocialEducațieȘcolile pot opta pentru cursuri online, susține ministrul Educației

Școlile pot opta pentru cursuri online, susține ministrul Educației

Școlile pot opta pentru cursuri online, susține ministrul Educației, profesorul Sorin Cîmpeanu.

Decizia ca o școală să intre în online o poate lua Consiliul de Administraţie al respectivei școli. Decizia o ia școala împreună cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP), a precizat ministrul.

„Ministerul Educaţiei a prevăzut în ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii ca indiferent de numărul cazurilor de infectare, în situaţia in care, din motive obiective, normele de protecţie sanitară nu pot fi respectate, activitatea didactică sa se desfăşoare online. Prin urmare, şi în acest moment există cadrul legal care permite şcolilor să decidă trecerea la activitatea online, dacă acest lucru este decis de Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică”, explică ministrul Cîmpeanu.

Școlile pot opta pentru cursuri online

Ministrul transmite aceste precizări drept răspuns la reacția Consiliului Național al Elevilor față de riscurile cursurilor în pandemie. Consiliul Elevilor cerea ca fiecare școală să poată alege între cursuri fizice sau online.

„Înţelegem îngrijorările manifestate în spaţiul public de Consiliul National al Elevilor şi îi asigurăm de faptul că toate deciziile autorităţilor se iau in interesul şcolii şi al elevului, în echilibru între dreptul la sănătate şi dreptul la educaţie”, precizează ministrul.

El subliniază însă că decizia pentru online se ia „pe baza unor argumente tehnice şi nu ca urmare a unui proces de consultare”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă