19.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăPoliticăSoluția propusă de partidul Dianei Șoșoacă pentru rezolvarea problemelor din spitale

Soluția propusă de partidul Dianei Șoșoacă pentru rezolvarea problemelor din spitale

După ultimele incidente petrecute în spitalele din România, partidul S.O.S, condus de senatoarea Diana Șoșoacă, vine cu soluții și susține că va modifica legislația pentru a favoriza pacienții, nu angajații din spitale sau funcționarii.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții S.O.S susțin că spitalele din România au devenit un „infern”, iar responsabilii pasează vina de la unul la celălalt atunci când au loc cazuri revoltătoare, precum cel petrecut zilele trecute în Spitalul Botoșani, unde Alexandra, o tânără de 25 de ani, mama a trei copii, a murit după ce a început să sângereze, fiind însărcinată, fără a fi băgată în seamă de medici.

„Spitalele din România au devenit un loc în care pacienții nu știu dacă vor supraviețui. Deși ei vin cu speranța că vor fi diagnosticați și tratați în timp util, realitatea este că acest lucru a devenit o loterie. Cazurile popularizate în ultimii ani, dar și multitudinea de cazuri nepopularizate, arată că spitalele au devenit un fel de infern în care pacienții pierd de multe ori speranța că se vor însănătoși.

Când astfel de cazuri apar, începe o comedie tragică în care responsabilii dau vina unii pe ceilalți. Ministrul Sănătății dă vina pe Consiliul Județean sau pe Primărie, directorul spitalului dă vina pe medici și invers, iar presa dă vina pe numirile politice din spitale. Se fac declarații publice, se fac controale inutile, se iau angajamente politice, dar nu se rezolvă nimic și situațiile în care bolnavii suferă sau mor cu zile în spitale se repetă”.

Partidul condus de Diana Șoșoacă dorește modificarea legislației, astfel încât pacienții să fie favorizați.

„Partidul S.O.S. România are soluții pentru a opri acest dezastru. Vom modifica legislația pentru a favoriza pacienții, nu angajații din spitale sau funcționarii de prin ministere și direcțiile județene. Astfel, vom modifica următoarele legi:

1. Codul muncii și legile privind contractul colectiv de muncă. Modificările vor face posibile sancțiuni imediate împotriva celor care nu își îndeplinesc sarcinile de serviciu în îngrijirea bolnavilor. Vom redacta textul acestei legi astfel încât oricine se face vinovat de rele practici care pun în pericol viața bolnavilor sau determină decesul pacienților să poată fi imediat disponibilizat, fără posibilitatea de a fi reangajat prin decizia unei instanțe.

2. Legea sănătății, capitolul Malpraxis. Vom simplifica procedura prin care se pot acorda despăgubiri financiare ca urmare a unui act medical incorect. În acest moment, este o utopie să crezi că poți parcurge toate etapele din lege. Legea trebuie să respecte drepturile pacienților, nu să favorizeze cadrele medicale sau unitățile sanitare!

3. Legea sănătății, capitolul Colegiul Medicilor. Criteriile pe baza cărora se certifică vinovăția unui medic în ceea ce privește un act medical sunt stabilite de Colegiul Medicilor. Ceea ce este incorect! Este ca și cum un colegiu al hoților ar stabili ce este hoție și ce nu este! De aceea vom impune prin lege care sunt criteriile prin care se stabilește dacă un act medical a fost corect sau nu.

Aceste trei măsuri sunt doar cele de mare urgență care pot duce la pedepsirea imediată a vinovaților în cazurile grave petrecute în spitale pentru ca să nu se mai repete astfel de tragedii! Reformarea întregului sistem sanitar necesită modificări masive ale legislației, astfel încât legea să favorizeze pacientul, nu angajații din sănătate”, se mai precizează în comunicatul S.O.S.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Acțiune masivă împotriva contrabandei și evaziunii fiscale. Aproape 100 de percheziții în toată țara

O operațiune masivă, cu 91 de percheziții și 25 de mandate de aducere, se derulează pe întreg teritoriul României, în scopul combaterii contrabandei, a...

EXCLUSIV: Se confirmă dezvăluirile România Liberă – Judecătorul de la Tribunalul București vizat de grupul mafiot pentru soluția dată în Cazul Adamescu

GRUP MAFIOT PENTRU ÎNGENUNCHIEREA JUSTIȚIEI DIN ROMÂNIA ȘI UCIDEREA FIULUI LUI DAN ADAMESCU Foto: de la stânga la dreapta - Procurorul Adrian George Matei, Carmen...

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă