18.5 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeȘtirile zileiSindicaliști: Premierul ne-a promis că va fi aplicată legea privind creşterea salariilor...

Sindicaliști: Premierul ne-a promis că va fi aplicată legea privind creşterea salariilor din sectorul feroviar

Premierul Nicolae Ciucă a promis sindicatelor că va rezolva revendicările din sectorul feroviar, cum ar fi creşterea salariilor şi acordarea contribuţiilor de la bugetul de stat, a declarat Maxim Rodrigo, vicepreşedintele CSN Meridian.

Membrii structurilor Confederaţiei Sindicale Naţionale (CSN) Meridian din aproape toate ramurile economice au protestat miercuri în faţa Guvernului, solicitând respectarea statului de drept şi a legilor adoptate de Parlament, precum şi pentru rezolvarea unor revendicări sociale care au fost semnalate în mod repetat autorităţilor competente, dar fără rezultate concrete din partea acestora.

Reprezentanţii sindicatelor au fost primiţi la discuţii de către premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Muncii, Marius Budăi.

“Am expus toate revendicările noastre, iar premierul ne-a asigurat că va rezolva problemele care ţin de Guvern. Este vorba despre acordarea compensaţiei reale pentru transportul feroviar, care să ţină cont de creşterile de preţuri la energie şi carburanţi, precum şi de gratuitatea acordată refugiaţilor ucraineni. De asemenea, s-a angajat să urgenteze aplicarea unei hotărâri de Guvern privind prestarea de servicii în sectorul feroviar de călători”, a susţinut liderul sindicat, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit acestuia, premierul a promis şi aplicarea Legii privind statutul personalului feroviar, care prevede indexarea cu inflaţia a salariilor angajaţilor din acest sector, respectiv cu 12% în acest an, precum şi o majorare de 23% de la 1 ianuarie 2023.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

O nouă organigramă pentru Televiziunea Română

Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române a votat, în şedinţa din 25 mai 2023, noua organigramă a Societăţii Române de Televiziune. Organigrama vizează, pe lângă...
00:00:31

VIDEO: 175 de migranți găsiți într-un camion în apropierea graniței de sud a SUA

Autoritățile mexicane au găsit 175 de migranți, majoritatea din Guatemala, înghesuiți într-o remorcă de camion în statul Chiapas din sudul țării, a anunțat vineri,...

Premieră în România! Aranjamente florale fabuloase la West Side Flower Fest: grădini cu tematică specială, trandafiri sub formă de rochie

Vara începe cu multă distracție și evenimente în premieră, în Sectorul 6! West Side Flower Fest, cel mai mare festival de flori din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă