11.3 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSocialEvenimentSecretarul de stat Arafat s-a întâlnit cu atașatul de securitate al Ambasadei...

Secretarul de stat Arafat s-a întâlnit cu atașatul de securitate al Ambasadei SUA

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din Ministerul de Interne al României, s-a întâlnit cu atașatul de securitate al Ambasadei SUA, Christopher Gruber.

Informația despre această întâlnire este difuzată într-un comunicat al DSU, retransmis de Ambasada SUA.

“Astăzi, 23 Iunie a.c., am avut deosebita onoare de a-l primi la sediul DSU, pe E.S. domnul Christopher Gruber, noul atașat de securitate al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România.

În cadrul întâlnirii, discuțiile s-au concentrat în jurul conceptului de sistem integrat de urgență din România, modul de organizare și funcționare al Departamentului pentru Situații de Urgență, tipurile de echipaje publice de intervenție și acțiunile pe care statul român le-a întreprins de-a lungul timpului în gestionarea situațiilor de urgență.

Totodată, au fost evidențiate excelentele relații bilaterale existente între România și Statele Unite al Americii, un parteneriat consolidat treptat, în timp, orientat negreșit către evoluție.

Vizita s-a încheiat cu certitudinea că discuțiile constructive vor aduce beneficii pe termen lung în ceea ce privește pregătirea și răspunsul la situațiile de urgență și vor consolida, în continuare, relațiile solide dintre România și Statele Unite ale Americii”, menționează comunicatul DSU.

Potrivit datelor disponibile pe internet, Christopher Gruber face parte din Serviciul de Securitate Diplomatică al SUA.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Polițiști români și britanici vor coopera împotriva traficului de droguri. Ministrul român de Interne anunță și “reformarea” Academiei de Poliție

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a avut o întâlnire cu reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Criminalității Organizate – National Crime Agency (NCA) din Marea Britanie,...

Constrângeri și schimbări în 2024

Conform celui mai recent studiu Coface, sectoarele construcții și imobiliare se confruntă cu provocări semnificative în 2024, o combinație de probleme legate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă