26.8 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăȘtirile zileiSe închid școlile private. Raed Arafat: „Nimeni nu-i oprește să facă online”

Se închid școlile private. Raed Arafat: „Nimeni nu-i oprește să facă online”

Școlile private, care au rămas deschise și cu prezența fizică a elevilor în bănci dintr-o bâlbă guvernamentală, își vor închide și ele porțile. Elevii, însă, spre deosebire de cei care învață în instituții de stat și sunt în vacanță, pot urma cursurile online. 

Raed Arafat, șeful DSU, a precizat, luni, că situaţia incertă a şcolilor private a fost remediată, acestea fiind obligate să suspende activitatea cu prezenţă fizică a elevilor și cadrelor didactice. Secretarul de stat a explicat că nu se poate impune unităţilor private să intre în vacanţă. Însă, școlile particulare au dreptul să aleagă între această variantă și continuarea activității online.

Această eroare se numără printre alte incertitudini și inadecvențe apărute luni, în Hotărârea de Guvern.

Elevii de la școlile private, ori în vacanță, ori în online

„La nivelul şcolilor private – că acesta a fost unul dintre subiectele importante de clarificat (…) ele au fost prevăzute în hotărârea CNSU de data trecută, nu s-a translatat în Hotărârea de Guvern. Hotărârea de acum prevede că activitatea fizică se suspendă (…)în unităţile private de învăţământ. Prezenţa fizică este interzisă, nimeni nu-i opreşte să facă online, dar nu cu prezenţă fizică în şcoală”, a declarat, luni, şeful DSU.

Şeful DSU apreciază că nu este vorba despre discriminare, ci despre o altă abordare a situaţiei.  Arafat a precizat că, pentru limitarea pandemiei, autorităţile pot suspenda prezenţa fizică în unităţi, dar derularea orelor online nu are impact asupra îmbolnăvirilor.  

Decizia intră în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial. 

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:00:32

Japonia spune că testul cu racheta nord-coreeană e un act provocator

Japonia spune că testul cu racheta nord-coreeană efectuat în preajma vizitei președintelui SUA în regiune e de fapt un act provocator.Ministrul japonez al Apărării,...

Trei sferturi dintre polonezi se tem de o agresiune a Rusiei

Trei sferturi dintre polonezi se tem de o agresiune a Rusiei, similară celei comise asupra Ucrainei. Această opinie reiese dintr-un sondaj realizat de Centrul...

Aproape jumătate dintre români vor cere mărire de salariu

Aproape jumătate dintre angajații români vor cere o mărire de salariu, relevă sondajul global intitulat "Workforce Hopes and Fears". Potrivit acestui studiu, în cazul României,...
Ultima oră
Pe aceeași temă