0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăOp & EdPână la urmă, tot ne jucăm de-a închis-deschis școlile

Până la urmă, tot ne jucăm de-a închis-deschis școlile

În ciuda afirmațiilor repetate ale guvernanților, în cele din urmă, s-a demonstrat că tot școlile sunt primele care “decontează” lipsa de responsabilitate din societate și politica proastă a autorităților pe timp de pandemie.

Cu toate că atât premierul demis, Florin Cîțu, cât și ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, au afirmat până când ne-au plictisit că școlile sunt ultimele instituții care se vor închide, după modelul țărilor civilizate din Europa, iată că, după o întâlnire cu părintele proiectului “România educată”, de la Palatul Cotroceni, situația s-a schimbat radical.

Cum s-a întâmplat și anul trecut și cum era previzibil că se va întâmpla și în această toamnă, școlile nu au fost ultimele închise, ci primele.

Din nou Educația este prima sacrificată.

În ciuda cazurilor puține de infectare cu COVID-19 din unitățile de învățământ preuniversitar, șeful statului și reprezentanții Guvernului au considerat că închiderea școlilor este soluția salvatoare pentru a reduce numărul cazurilor noi de infectări ce ne sunt prezentate zi de zi, doar pentru statistică.

Elevii mici s-ar fi aflat oricum în vacanță, începând de luni, doar că acum pauza a fost prelungită la două săptămâni, iar lor li se vor alătura și colegii din clasele mai mari.

Putem admite că, în acest moment, nu este un capăt de lume că se suspendă cursurile școlare pentru două săptămâni, “peroadă”, cum ar spune primul inspector școlar al țării, ce se va recupera, prin prelungirea anului școlar în vacanța de vară.

Este însă de-a dreptul dramatic pentru aceste generații dacă se va continua în același stil, cu școlile închise rapid, ca o compensare a lipsei de soluții din partea autorităților.

Încă un an în online și învățământul românesc nu va mai putea fi salvat nici de a patra doză de vaccin.

În vară, când erau permise festivaluri de pe urma cărora autoritățile au încasat sume bune de bani și ceva capital electoral, toamna și anul școlar nu mai contau.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Cele mai citite

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă