23 C
București
miercuri, 10 aprilie 2024
AcasăSănătateSe iau primele măsuri în România după răspândirea variolei maimuței. Ce spune...

Se iau primele măsuri în România după răspândirea variolei maimuței. Ce spune Ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății anunță că România va achiziționa câteva sute de doze de vaccin pentru siguranță, în timp ce întreaga Europă se confruntă cu un nou virus ciudat, dar nu la fel de periculos precum COVID, și anume, variola maimuței.

CITEȘTE ȘI – Monkeypox: Ce știm despre virusul asemănător variolei care se răspândește în Marea Britanie

Ce spune Alexandru Rafila cu privire la variola maimuței

“Trebuie să existe o supraveghere serioasă a acestei probleme. O facem! Mai mult, prin mecanism european de coordonare în cazul unor urgențe epidemiologice HERA vom tatona opțiunile pentru a avea o anumită cantitate de vaccin care să fie eventual administrabil contacților unei persoane care este diagnosticată cu această boală”, a declarat Minsitrul Sănătății.

CITEȘTE ȘI – VIDEO: OMS convoacă o reuniune de urgență pe fondul creșterii numărului de cazuri de variola maimuței

Acesta mai spune că este vorba de o cantitate destul de mică de vaccinuri, dar, va fi cu siguranță pusă la dispoziția autorităților.

“Discutăm de câteva sute de doze, probabil, maximum 1000 care să fie la dispoziția autorităților române. Sunt cantități mici pentru că și numărul de cazuri este mic. Nu este o transmisibilitate similară, de exemplu, cu cea de la coronavirus”, a completat ministrul. 

Variola maimuței nu a ajuns în România

Momentan, în România nu s-a înregistrat niciun astfel de caz de infectare cu variola maimuței (n.r. monkeypox în engleză). Acest virus nu se răspândește ușor, ci este nevoie de un contact apropiat. Virusul poate intrat prin piele, mucoase lezate, ochi, nas, gură sau tract respirator, dar și prin fluide corporale.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Patriarhul Daniel: Aşteptăm creşterea salariului personalului neclerical al cultelor recunoscute la nivelul salariului minim pe economie

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a solicitat miercuri, în cadrul unei întâlniri a reprezentanţilor cultelor cu reprezentanţi ai statului, creşterea salariului personalului neclerical al...

Parlamentul European votează Pactul pentru Migraţie

Parlamentul European votează Pactul pentru Migraţie, o legislaţie prin care se încearcă gestionarea mai bună a fenomenului prin limitarea problemelor chiar în momentul în...

Rusia – Ucraina, ziua 756: China trebuie trasă la răspundere, dacă trupele Moscovei avansează pe front, susțin SUA

Statele Unite ale Americii (SUA) au avertizat că vor considera China responsabilă dacă Rusia va ocupa alte teritorii în Ucraina, după ce Beijingul şi-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă