16.3 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

Peste 4.000 de urgenţe medicale în Bucureşti, de Crăciun

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă, dr Alis Grasu, din totalul apelurilor primite la dispecerat, 2.292 au fost urgenţe de cod roşu şi cod galben, precum şi 52 de cazuri de suspiciune de fracturi, luxaţii şi entorse. Medicul a precizat că în 397 de cazuri, solicitările erau pentru afecţiuni digestive. Totodată, SABIF a intervenit şi în 26 de cazuri de traumatisme prin agresiune sau cădere, iar 18 oameni ai străzii au fost transportaţi la adăpost.

 

Peste 500 de persoane, la Camera de gardă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti

565 de persoane s-au prezentat la Camera de gardă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti în primele două zile de Crăciun. Majoritatea persoanelor care s-au prezentat în aceste două zile la Unitatea de Primiri Urgenţe au fost vârstnici cu afecţiuni respiratorii sau cardiace. „Numărul persoanelor care s-au prezentat cu afecţiuni digestive în Unitatea de Primiri Urgenţe a fost mai mic acum faţă de anii trecuţi, semn că oamenii au început să înţeleagă faptul că excesele alimentare le dăunează”, a declarat dr. Mihaela Dorobanţu, medic de gardă la UPU. La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt 49 de linii de gardă, dintre care 4 linii de medicină de urgenţă care pot acorda 24 de ore din 24 asistenţă medicală. Din totalul de prezentări la UPU în primele două zile de Crăciun, un număr de 90 de persoane au necesitat internare în spital şi îngrijiri medicale avansate.

Numărul de pacienţi ce se prezintă la camera de gardă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti este în creştere, aici fiind transferate şi tratate cazuri complexe din unităţi spitaliceşti din întreaga ţară. De la începutul anului şi până în prezent la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti s-au prezentat 132.768 de persoane.

 

Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Ultima oră
Pe aceeași temă