10 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Parlamentul European cere explicații privind autorizarea și distribuirea vaccinurilor anti – Covid

Directorul Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), Emer Cooke, va răspunde întrebărilor membrilor Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) a Parlamentului European cu privire la autorizarea, disponibilitatea și distribuirea vaccinurilor împotriva Covid.

Discuția pe acest subiect se va purta marți, 26 ianuarie 2021, la Bruxelles, anunță un comunicat de presă transmis, luni, de Parlamentul European. Discuția va avea loc în contextul în care compania americană Pfizer a anunțat că va avea întârzieri în livrarea unor tranșe de vaccin către statele membre UE.

Acum o săptămână, la data de 19 ianuarie, Parlamentul European anunța că Uniunea Europeană „trebuie să răspundă cu unitate și solidaritate” la provocările legate de actuala criză sanitară. Eurodeputații cereau, în acest context, să existe o totală transparență în privința contractelor și a distribuirii vaccinurilor împotriva Covid.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă