19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia recunoaște că n-are probe despre implicarea Ucrainei în atentatul de la...

Rusia recunoaște că n-are probe despre implicarea Ucrainei în atentatul de la Moscova

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a recunoscut că Rusia încă nu deține probe despre vreo implicare a Ucrainei în atentatul terorist de la Moscova.

Potrivit agenției oficială de presă a Rusiei, TASS, Rusia a transmis Ucrainei o notă diplomatică referitoare la combaterea terorismului. În această notă, Rusia vorbește despre explozia de pe podul Crimeei, despre uciderea jurnalistei Daria Dugina și a corespondentul de război Vladlen Tatarsky, precum și despre o tentativă de asasinare a unui copreședinte de partid, Zakhar Prilepin. Totuși, nota diplomatică a Rusiei către Ucraina nu face nicio referire la atacul terorist de la Crocus City Hall.

Maria Zaharova a acordat un interviu postului de televiziune Channel One în care a încercat să explice de ce Rusia nu acuză oficial Ucraina pentru acest atac terorist.

“De ce nu vorbim de Crocus City Hall în această etapă? Pentru că avem nevoie de materiale care trebuie furnizate de organele în drept, care sunt însărcinate cu culegerea faptelor relevante”. „Dacă apar noi informații despre participarea, participarea potențială, participarea finalizată sau participarea planificată a serviciilor de securitate ucrainene”, aceste informații vor fi transmise ulterior Ucrainei, a susținut Zaharova.

Mai mulți oficiali ruși, inclusiv de la FSB, au susținut că atacul de la Crocus City Hall a fost organizat de Ucraina, cu sprijinul serviciilor secrete din SUA și Marea Britanie. Ucraina a respins categoric orice legătură cu atacul terorist.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Un bănișor, la ipocritul Plicușor

Primarul general Nicușor Dan se laudă în campanie că le-a blocat PUZ-urile edililor Negoiță, Băluță și Ciucu. Pe lângă problema blocării dezvoltării Bucureștiului, ceea ce...

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...
Ultima oră
Pe aceeași temă