12 C
București
marți, 4 octombrie 2022
AcasăSănătateRomânia este ajutată de Olanda cu mai multe concentratoare de oxigen

România este ajutată de Olanda cu mai multe concentratoare de oxigen

Echipamentele pentru tratamentul pacienților COVID oferite de Olanda, constând în concentratoare de oxigen, au ajuns luni în România. Recepția ajutorului a fost făcută de șeful DSU, Raed Arafat.

350 de concentratoare de oxigen au ajuns luni în România. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre mecanismul european de solidaritate.

„Solidaritatea funcționează foarte bine, Olanda s-a mișcat foarte rapid, în timpul weekendului s-a luat decizia”, a explicat Raed Arafat, conform jurnalul.ro.

Nu numai concentratoare de oxigen au ajuns în România din țări străine

Ieri, la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției – Ciolpani au ajuns și numeroase medicamente folosite pentru tratamentul pacienților de la Terapie Intensivă. Acestea au fost oferite de Franța și vor fi distribuite spitalelor din România.

„Ministerul Sănătății va face planul de distribuire și Unifarm le va distribui. Ministerul va decide unde se duc medicamentele”, a spus Arafat duminică, înainte de a primi concentratoarele de oxigen.

Tot duminică, Raed Arafat a anunțat că autoritățile române vorbesc cu autoritățile din Polonia și Ungaria pentru noi transferuri de pacienți COVID.
De asemenea, România a primit oferte de ajutor și din alte țări, a precizat Arafat.

Un concentrator oxigenic e un aparat care poate furniza oxigen la concentrații mai mari decât cea din aer.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rata inflaţiei în Turcia, la cel mai ridicat nivel 

Rata anuală a inflaţiei în Turcia a urcat la 83,45% în septembrie, cel mai ridicat nivel din ultimii 24 de ani, sub estimările oficiale,...

Kim Kardashian, nevoită să plătească peste 1 milion de dolari statului american – A promovat criptomonede pe ascuns

Aventură criptografică a lui Kim Kardashian i-a adus mari probleme cu autoritățile federale de reglementare din SUA. Kardashian a promovat pe rețelele de socializare EMAX,...
00:01:01

Un antrenor de fotbal deplânge tragedia petrecută pe un stadion din Indonezia

Cei îndoliați s-au adunat luni (3 octombrie), după tragedia petrecută recent, în fața unui stadion de fotbal din Malang, din Indonezia, pentru a aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă