9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiSănătateRomânia este ajutată de Olanda cu mai multe concentratoare de oxigen

România este ajutată de Olanda cu mai multe concentratoare de oxigen

Echipamentele pentru tratamentul pacienților COVID oferite de Olanda, constând în concentratoare de oxigen, au ajuns luni în România. Recepția ajutorului a fost făcută de șeful DSU, Raed Arafat.

350 de concentratoare de oxigen au ajuns luni în România. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre mecanismul european de solidaritate.

„Solidaritatea funcționează foarte bine, Olanda s-a mișcat foarte rapid, în timpul weekendului s-a luat decizia”, a explicat Raed Arafat, conform jurnalul.ro.

Nu numai concentratoare de oxigen au ajuns în România din țări străine

Ieri, la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției – Ciolpani au ajuns și numeroase medicamente folosite pentru tratamentul pacienților de la Terapie Intensivă. Acestea au fost oferite de Franța și vor fi distribuite spitalelor din România.

„Ministerul Sănătății va face planul de distribuire și Unifarm le va distribui. Ministerul va decide unde se duc medicamentele”, a spus Arafat duminică, înainte de a primi concentratoarele de oxigen.

Tot duminică, Raed Arafat a anunțat că autoritățile române vorbesc cu autoritățile din Polonia și Ungaria pentru noi transferuri de pacienți COVID.
De asemenea, România a primit oferte de ajutor și din alte țări, a precizat Arafat.

Un concentrator oxigenic e un aparat care poate furniza oxigen la concentrații mai mari decât cea din aer.

Cele mai citite

Schimbarea din administrație, marea deziluzie

A trecut mai bine de un an de la schimbarea celei mai mari părți a administrației publice locale din Capitală. Bucureștenii au sperat într-o schimbare...
Ultima oră
Pe aceeași temă