20.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăȘtirile zileiRisc epidemiologic ridicat în Baia Mare

Risc epidemiologic ridicat în Baia Mare

Firma Drusal SA din Baia Mare s-a oprit din colectarea deșeurilor menajere de la persoanele fizice, iar astfel, municipiul se află în risc epidemiologic ridicat, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

“Astăzi, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş am constatat faptul că municipiul Baia Mare se află într-o situaţie gravă de sănătate publică, cu risc epidemiologic ridicat, din cauza crizei provocate de decizia Drusal SA de a opri colectarea deşeurilor menajere de la persoanele fizice. Această decizie vine în urma neplăţii facturilor de Primăria Baia Mare către Drusal SA pentru serviciul public de colectare a deşeurilor”, a scris Ionel Bogdan într-o postare pe Facebook.

Acesta a solicitat sprijinul mai multor primării din judeţ pentru a colecta o parte din deşeurile stradale, potrivit Agerpres.

“Astfel, am luat o serie de măsuri urgente pentru îndepărtarea riscurilor epidemiologice şi pentru a rezolva această problemă. Am acordat societăţii Drusal SA un termen de reintrare în condiţiile contractuale, până astăzi, la ora 13,00, termen care nu a fost respectat. În această situaţie, începând cu ora 14,00, SPAU Baia Mare, cu resursele şi ajutorul societăţii Drumuri şi Poduri SA, subordonată Consiliului Judeţean Maramureş, şi cu sprijinul primăriilor Şomcuta Mare şi Coroieni, a început colectarea deşeurilor menajere din punctele de colectare de pe raza municipiului Baia Mare. S-a reuşit mobilizarea de utilaje, compactoare, autoutiliare, echipe de oameni şi tot ceea ce este necesar pentru a curăţa oraşul de gunoiul menajer”, a precizat Ionel Bogdan.

Firma Drusal va fi denunțată

“Ca urmare a situaţiei create în urma nereluării activităţii de ridicare a deşeurilor, Consiliul Judeţean Maramureş va denunţa contractul de depozitare cu Drusal SA. De asemenea, vom acţiona în instanţă Drusal SA pentru recuperarea redevenţelor pe colectare şi depozitare pe care compania nu le-a achitat. Totodată, cer Primăriei Baia Mare să îşi onoreze obligaţiile contractuale, să plătească datoriile şi să explice ce a făcut cu banii colectaţi de la băimăreni pentru curăţenie şi gunoi la începutul anului, când aceştia au plătit taxele şi impozitele la primărie”, a mai scris Ionel Bogdan.

Primăria Municipiului Baia Mare n-a plătit timp de un an serviciile de salubrizare, cumulând datorii de peste 15 milioane de lei. 

Citiți România Liberă și pe Google News

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 24 mai 2024, o serie de decrete. Iată decretele semnate astăzi de președinte: Decret privind promulgarea Legii pentru completarea...

ELCEN îl acuză pe Nicușor Dan că minte

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat joi, 23 mai, într-o conferință de presă că lipsa apei calde în mai multe sectoare din...

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă