17.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăInternaționalRegele Philippe și Regina Mathilde a Belgiei, în vizită la sediul Europol

Regele Philippe și Regina Mathilde a Belgiei, în vizită la sediul Europol

Regele și Regina Belgiei au efectuat astăzi o vizită la sediul Europol de la Haga, în Țările de Jos, unde au fost informați despre activitatea agenției, care ajută statele membre ale UE să lupte împotriva criminalității organizate în Europa.

Directorul executiv al Europol, Catherine De Bolle, le-a urat bun venit Majestăților Lor, care au fost însoțite de ministrul belgian de interne, Annelies Verlinden.

Regele Philippe și Regina Mathilde și delegația au vizitat Centrul operațional al Europol, care oferă sprijin 24 de ore din 24 la peste 2 600 de autorități de aplicare a legii conectate la canalele securizate ale Europol.

Majestățile Lor au fost informate cu privire la cele mai recente investigații ale Europol privind cele mai periculoase rețele infracționale din Europa. În 2023, Europol a sprijinit 3 155 de investigații privind criminalitatea organizată la nivel înalt și a elaborat peste 23 000 de rapoarte operaționale.

Regele și Regina Belgiei au aflat, de asemenea, despre provocările asociate cu investigarea abuzurilor sexuale asupra copiilor pe internet. Europol a subliniat că trebuie găsite soluții durabile pentru a facilita fluxul de informații în vederea prevenirii acestei infracțiuni odioase.

În cele din urmă, Regele și Regina Belgiei s-au întâlnit cu comunitatea belgiană de la Europol. Aproximativ cincizeci de cetățeni belgieni lucrează în prezent în cadrul organizației.

Belgia deține președinția Consiliului Uniunii Europene până la 30 iunie 2024. Președinția belgiană a prezentat diferite priorități care au o importanță directă pentru activitatea Europol. Combaterea rețelelor de criminalitate organizată la scară largă este una dintre aceste priorități.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rafila, vizită la Spitalul Pantelimon. VIDEO

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că va discuta cu echipa de control şi cu managementul Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Capitală...

Cetățean turc, reținut în cazul cadavrului găsit lângă A1

Un cetăţean turc a fost reţinut pentru 24 de ore în cazul cadavrului unei femei găsit în urmă cu câteva zile la ieşirea de...

Polonia a emis un avertisment în privința deplasărilor în Israel, Palestina și Liban

Ministerul polonez de Externe recomandă cetățenilor să nu se călătorească în Israel, Palestina și Liban, notează Reuters. "Nu poate fi exclusă posibilitatea unei escaladări bruște...
Ultima oră
Pe aceeași temă