8.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăPoliticăRăsturnare de situație. Guvernul condiționează creșterea salariilor

Răsturnare de situație. Guvernul condiționează creșterea salariilor

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre introducerea indicilor de performanţă şi a mai anunţat că, în acest weekend, membrii Executivului vor lucra împreună pe proiectul de buget pe 2024.

„Vă anunţ că în acest weekend vom lucra împreună pe proiectul de buget pe 2024, unde investiţiile reprezintă fundamentul viziunii noastre de dezvoltare economică. De asemenea, va exista cea mai mare alocare bugetară din istorie pentru Educaţie, ca să fie clar pentru toată lumea! Însă, mai ales după rezultatele României la testele PISA, îi cer doamnei ministru Deca să vină cu soluţii privind criteriile de performanţă în învăţământ! Orice cheltuială trebuie însoţită şi de o reformă şi să aibă ca rezultat performanţa! Nu ne putem aştepta ca, doar mărind salariile, să se întâmple o minune! Pentru că nu se va întâmpla! Aşadar, trebuie introduse criterii de perfomanţă în funcţie de care salariile vor creşte”, spune Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de guvern.

El arată că aceleaşi cerinţe le are şi de la Sănătate, unde vineri sunt alocate încă aproape 200 de milioane de lei pentru cheltuielile spitalelor.

„Aştept de la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să vină cu un sistem clar şi eficient de raportare a costurilor, cu criterii clare pentru sumele alocate pe fiecare program de sănătate. Nu poţi avea un buget de 12 miliarde de euro pe an şi să nu ştii în timp real pe ce se duc banii”, încheie premierul.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Judecătoria Mangalia, blocată de un martor care a întrebat dacă Justiția moartă din România se află în sală

Ilustrație: Marian Avramescu Un cetățean implicat într-un dosar aflat pe rol la Judecătoria Mangalia a blocat instanța cu o întrebare. Cetățeanul a întrebat onorata instanță...

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...

Filmul unei generații

De azi, va circula pe marile ecrane filmul dedicat generației de fotbal care ne-a scos pe stradă în vremurile cenușii ale patriei, generația...
Ultima oră
Pe aceeași temă