11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSănătateRafila, vizită la Spitalul Pantelimon. VIDEO

Rafila, vizită la Spitalul Pantelimon. VIDEO

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că va discuta cu echipa de control şi cu managementul Spitalului Clinic de Urgenţă “Sfântul Pantelimon” din Capitală despre activitatea din Secţia de Terapie Intensivă, în cadrul vizitei la această unitate.

“Vreau să ştiu exact cum se desfăşoară activitatea în această secţie de terapie intensivă şi dacă sunt elemente care pot să pună sub îndoială calitatea actului medical”, a declarat Alexandru Rafila, vineri, cu prilejul participării sale la o conferinţă de presă pe teme medicale.

El a menţionat că la vizită participă şi preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, Cătălina Poiană.


“Noi răspundem pentru calitatea îngrijirilor şi pentru siguranţa pacienţilor (…) Nici medicii nu pot lucra cum trebuie fără încrederea pacienţilor, nici pacienţii nu pot primi servicii de bună calitate, dacă nu au încredere în medici. Trebuie să înţelegem că nu discutăm despre tabere opuse, medici şi pacienţi, discutăm despre medici şi pacienţi”, a adăugat ministrul Rafila.

Poliţiştii Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei efectuează, astăzi, audieri în cazul deceselor de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sfântul Pantelimon” din Bucureşti, conform unor surse judiciare.

Managerul spitalului a fost informat, joi, în scris, de către directorul de îngrijiri că există informaţii provenite de la un asistent medical că în perioada 4-7 aprilie în cadrul secţiei ATI ar fi decedat 20 de pacienţi printr-o administrare incorectă a unui medicament, a arătat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Citește și:

Alexandru Rafila, despre decesele suspecte de la Spitalul „Sf. Pantelimon”: „Am îndoieli în ceea ce priveşte această situaţie”

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă