19.3 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomeCoronavirusRafila anunță o încetinire a creșterii numărului de cazuri de COVID

Rafila anunță o încetinire a creșterii numărului de cazuri de COVID

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că, în România, se înregistrează o încetinire a creșterii numărului de cazuri de COVID. Sperăm să ducă la o stabilizare a situației, a spus ministrul Rafila.

Potrivit raportării de marți, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.696 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 6.494 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, au fost raportate 38 de decese, conform jurnalul.ro.

Rafila spune că a încetinit numărul de cazuri de COVID și se estimează că va fi o stabilizare a situației

„Avem o speranță, bazată și pe cifre că a încetinit creșterea. Sperăm să ducă la o stabilizare a situației”, a declarat Alexandru Rafila, marți seara, la Antena 3.

O imagine mai clară vom avea la inceputul săptămânii viitoare, a adăugat ministrul Sănătății.

Vaccinul adoptat noilor variante COVID ar putea fi accesibil românilor la toamnă.

România va depăși 10.000 de cazuri de Covid pe zi

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de Covid confirmate, dar acestea nu vor fi foarte periculoase.

În următoarea perioadă, în România s-ar putea înregistra circa 10.000 de cazuri pe zi, ceea ce ar echivala cu aproximativ 70.000 de cazuri noi pe săptămână. Această posibilă evoluție a fost prezentată de ministrul Rafila în ziua de marți, 26 iulie 2022.

“Vom vedea unde se va opri creșterea. Estimările noastre erau în jurul datei de 15 august”, a declarat ministrul Sănătății. El a subliniat că actuala formă a virusului este mai puțin periculoasă. Acum, cei mai mulți dintre cei testați pozitiv stau acasă. Presiunea asupra spitalelor este mai mică, iar necesarul de oxigen pentru pacienți cu Covid a scăzut.

În cazuri de Covid, pacienții pot să rămână acasă
Totuși, ministrul Rafila recomandă ca persoanele care se simt bolnave să meargă, ca și până acum, să facă testul Covid. “Trebuie să avem un diagnostic, să ne izolăm și să ne prezentăm la medic, dacă este cazul”, a explicat ministrul Sănătății. În unele cazuri, internarea va fi necesară, pentru a preveni agravarea bolii sau decesul.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

ANAT susține că industria turismului va contribui cu 11% la PIB-ul global

Industria călătoriilor şi a turismului va contribui în acest an cu aproximativ 11% la PIB-ul global, în timp ce numărul pasagerilor care vor călători...

Universitățile românești, din nou de rușine în ierarhia mondială

Nicio universitate din România nu a reușit să se claseze în primele 800 de poziții ale Times World University Rankings, unul dintre cele mai...

Proiect. Autoritățile, obligate să răspundă în 10 zile la petițiile cetățenilor

"Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 10 zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies