21.5 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăCoronavirusRafila anunță o încetinire a creșterii numărului de cazuri de COVID

Rafila anunță o încetinire a creșterii numărului de cazuri de COVID

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că, în România, se înregistrează o încetinire a creșterii numărului de cazuri de COVID. Sperăm să ducă la o stabilizare a situației, a spus ministrul Rafila.

Potrivit raportării de marți, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.696 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 6.494 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, au fost raportate 38 de decese, conform jurnalul.ro.

Rafila spune că a încetinit numărul de cazuri de COVID și se estimează că va fi o stabilizare a situației

„Avem o speranță, bazată și pe cifre că a încetinit creșterea. Sperăm să ducă la o stabilizare a situației”, a declarat Alexandru Rafila, marți seara, la Antena 3.

O imagine mai clară vom avea la inceputul săptămânii viitoare, a adăugat ministrul Sănătății.

Vaccinul adoptat noilor variante COVID ar putea fi accesibil românilor la toamnă.

România va depăși 10.000 de cazuri de Covid pe zi

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de Covid confirmate, dar acestea nu vor fi foarte periculoase.

În următoarea perioadă, în România s-ar putea înregistra circa 10.000 de cazuri pe zi, ceea ce ar echivala cu aproximativ 70.000 de cazuri noi pe săptămână. Această posibilă evoluție a fost prezentată de ministrul Rafila în ziua de marți, 26 iulie 2022.

“Vom vedea unde se va opri creșterea. Estimările noastre erau în jurul datei de 15 august”, a declarat ministrul Sănătății. El a subliniat că actuala formă a virusului este mai puțin periculoasă. Acum, cei mai mulți dintre cei testați pozitiv stau acasă. Presiunea asupra spitalelor este mai mică, iar necesarul de oxigen pentru pacienți cu Covid a scăzut.

În cazuri de Covid, pacienții pot să rămână acasă
Totuși, ministrul Rafila recomandă ca persoanele care se simt bolnave să meargă, ca și până acum, să facă testul Covid. “Trebuie să avem un diagnostic, să ne izolăm și să ne prezentăm la medic, dacă este cazul”, a explicat ministrul Sănătății. În unele cazuri, internarea va fi necesară, pentru a preveni agravarea bolii sau decesul.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:48

Rușii își iau rămas bun de la cei dragi recrutați în armată pentru a lupta în Ucraina

Rușii din orașul siberian Tara și-au luat rămas bun de la cei dragi care au fost chemați și recrutați să lupte în Ucraina luni...
00:00:58

VIDEO: Imagini de la masacrul de la școala din Rusia

Un bărbat înarmat, cu zvastică pe tricou, a ucis luni (26 septembrie) 13 persoane, inclusiv șapte copii, și a rănit peste 20 într-o școală...

Deși licitația pentru corvete fusese câștigată cu un preț fix, România se oferă să plătească mai mult pe cele patru nave militare

România își exprimă generozitatea față de Franța, oferindu-se să plătească mai mult decât se stabilise la licitația pentru corvete, destinate Forțelor Navale Române. Contractul viza...
Ultima oră
Pe aceeași temă