22.4 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiPSD nu îl vrea pe Florin Cîțu premier. Favorit este Nicolae Ciucă

PSD nu îl vrea pe Florin Cîțu premier. Favorit este Nicolae Ciucă

PSD nu îl dorește înapoi, în funcția de premier, pe Florin Cîțu. Potrivit social-democraților, este agreată varianta de guvernare cu premier prin rotați, însă cu Nicolae Ciucă din partea PNL.

Negocierile pentru programul de guvernare PNL-PSD sunt aproape gata, însă mai sunt discuții cu privire la numele viitorului premier, spun surse PSD citate de Digi24.ro.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, declara că una dintre variantele discutate de partide ar fi ca la Palatul Cotroceni să se meargă cu o propunere de premier prin rotație. Ar fi vorba de de cei doi președinți ai PNL și PSD, Dar sursele politice susțin că PSD nu îl acceptă pe Florin Cîțu premier. 

PSD ia în calcul pentru rotația premierilor ca Nicolae Ciucă să fie din partea liberalilor, variantă care ar fi dorită și de Klaus Iohannis.

Liderii PNL și PSD au tot amânat zilele acestea o discuție tranșantă în legătură cu numele premierului. Pe de  o parte pentru că au încercat să finalizeze programul de guvernare, pe de altă parte din cauza ambițiilor lui Florin Cîțu de a fi premier. Eliminarea lui Cîțu de pe lista scurtă ar fi compromis și restul discuțiilor, susțin surse politice.

Florin Cîțu se confruntă și în interiorul partidului cu o opoziție, iar dacă ar încerca, în cadrul ședințelor BEX și BPN al PNL, să se impună ca și propunere a partidului pentru postul de premier, va întâmpina rezistență și ar risca chiar „să fie președintele cu cel mai scurt mandat din istoria partidului”.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Avantajele echipamentelor TIG WIG pentru o sudură de calitate

Ce este sudura TIG WIG? Sudarea TIG WIG poate fi considerată cea mai precisă dintre toate procesele de sudare existente. În multe sectoare și industrii...
Ultima oră
Pe aceeași temă