22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiProtecția Consumatorului recomandă sâ fim prudenți când cumpărăm pește

Protecția Consumatorului recomandă sâ fim prudenți când cumpărăm pește

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) le recomandă românilor să fie prudenți în această perioadă de post, în care există tendința de a cumpăra și de a consuma mai mult pește.

„Ţinând cont de consumul tradiţional de peşte specific acestei perioade, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor recomandă o atenţie sporită la achiziţionarea de peşte, a preparatelor din peşte preambalate şi a conservelor din peşte. Vă recomandăm să nu cumpăraţi peşte sau produse din peşte din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare. Totodată, acesta nu vă poate elibera bon de casă cu care să justificaţi tranzacţia comercială şi, astfel, riscaţi să achiziţionaţi un produs neconform sau chiar nesigur, care poate să vă afecteze sănătatea”, avertizează un mesaj postat pe internet de ANPC în ziua de sâmbătă, 24 aprilie 2021.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă