33.5 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeInternaționalPrețul grâului și al porumbului a crescut după distrugerea barajului din Ucraina

Prețul grâului și al porumbului a crescut după distrugerea barajului din Ucraina

Prețul grâului și al porumbului a crescut marți dimineață, după ce distrugerea barajului din Ucraina a stârnit îngrijorare cu privire la aprovizionarea cu alimente la nivel mondial.

Prețul grâului a crescut cu 2,4% la începutul tranzacțiilor de marți de la Chicago Mercantile Exchange, potrivit jurnalul.ro.

Costul porumbului a crescut cu peste 1%, iar ovăzul a câștigat 0,73%, potrivit Sky News.

În zona din sudul Ucrainei care se confruntă cu inundații uriașe în urma distrugerii barajului Hidrocentralei Kahovka se afla numeroase terenuri agricole.

Video: Hidrocentrala de la Kakhovka din Ucraina e distrusă

Hidrocentrala de la Kakhovka din Ucraina e distrusă, dar încă nu se știe cauza exactă pentru acest dezastru petrecut recent.

Un torent de apă a năvălit printr-o gaură deschisă, dintr-un baraj de pe râul Nipro, care desparte forțele ruse și ucrainene din sudul Ucrainei, marți (6 iunie), inundând o porțiune a zonei de război și forțând sătenii să fugă, potrivit Reuters.

Videoclipul obținut de Reuters a arătat construcția barajului parțial scufundată în apă.

Reuters a putut verifica locația videoclipurilor ca fiind barajul Nova Kakhovka. Caracteristicile clădirii, semnalizarea, aspectul drumului și alte structuri din jurul barajului s-au potrivit cu fișierul și imaginile din satelit.

Ucraina a acuzat Rusia că a aruncat în aer barajul din interior, aceasta fiind o crimă de război deliberată. Oficialii instalați din Rusia au dat relatări contradictorii, unii dând vina pe bombardamentele ucrainene, alții spunând că barajul a explodat de la sine.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

un expert care a luat 714.000 lei mită

Potrivit DNA, bărbatul este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.Procurorii susţin că, în anul 2019, în contextul derulării unui proiect...

CEO-ul Meta Estate Trust propune acționarilor o strategie nouă a companiei

CEO-ul Meta Estate Trust, Alexandru Bonea,a publicat la BVB o propunere de strategie pentru companie. Documentul este trimis în atenția acționarilor, care pot trimite feedback...

Administratorul șef de la Romsilva, Adrian-Dănuț Apostu, pas cu pas, către ANI și Parchetul General

Chiar dacă PSD este la guvernare, tot UDMR dă ora exactă la Regia Națională a Pădurilor (RNP) – Romsilva prin intermediul unui administrator...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies