23.7 C
Bucharest
Sunday, 24 September 2023
HomeVideoVideo: Hidrocentrala de la Kakhovka din Ucraina e distrusă

Video: Hidrocentrala de la Kakhovka din Ucraina e distrusă

Hidrocentrala de la Kakhovka din Ucraina e distrusă, dar încă nu se știe cauza exactă pentru acest dezastru petrecut recent.

Un torent de apă a năvălit printr-o gaură deschisă, dintr-un baraj de pe râul Nipro, care desparte forțele ruse și ucrainene din sudul Ucrainei, marți (6 iunie), inundând o porțiune a zonei de război și forțând sătenii să fugă, potrivit Reuters.

Videoclipul obținut de Reuters a arătat construcția barajului parțial scufundată în apă.

Reuters a putut verifica locația videoclipurilor ca fiind barajul Nova Kakhovka. Caracteristicile clădirii, semnalizarea, aspectul drumului și alte structuri din jurul barajului s-au potrivit cu fișierul și imaginile din satelit.

Ucraina a acuzat Rusia că a aruncat în aer barajul din interior, aceasta fiind o crimă de război deliberată. Oficialii instalați din Rusia au dat relatări contradictorii, unii dând vina pe bombardamentele ucrainene, alții spunând că barajul a explodat de la sine.

Hidrocentrala de la Kakhovka din Ucraina e distrusă, întrerupându-se furnizarea cu apă în Crimeea și la centrala de la Zaporojie

Barajul Nova Kakhovka furnizează apă în peninsula Crimeea a Ucrainei și pentru centrala nucleară de la Zaporojie, ambele aflate sub control rusesc. Vastul rezervor din spatele lui este una dintre principalele caracteristici geografice din sudul Ucrainei, fiind lung de 150 de mile și având o lățime de până la 14 mile. O întindere de peisaj rural se află în câmpia inundabilă de dedesubt.

Rusia a controlat barajul încă de la începutul războiului, deși forțele ucrainene au recucerit partea de nord a râului anul trecut. Ambele părți o acuzaseră de mult timp pe cealaltă că plănuia să o distrugă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

”Buzatu” din SUA. Senatorul american corupt era îngrijorat de corupția din România!

Bob Menendez este un politician foarte influent în SUA, din echipa lui Joe Biden, fiind președintele Comisiei de Politică Externă din Senat. Alaltăieri...

Săptămâna de foc pentru pachetul de măsuri fiscale pentru care Marcel Ciolacu își va asuma răspunderea

 serie de prevederi sunt contestate atât de sindicate, cât și de organizațiile patronale. Criticile au vizat mai ales posibila introducere a opțiunii ca...

”Buzatu” din SUA. Senatorul american corupt era îngrijorat de corupția din România!

Bob Menendez este un politician foarte influent în SUA, din echipa lui Joe Biden, fiind președintele Comisiei de Politică Externă din Senat. Alaltăieri...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies