40.8 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăInternaționalPedro Sanchez a fost învestit din nou premier în Spania

Pedro Sanchez a fost învestit din nou premier în Spania

Pedro Sánchez câștigă un nou mandat de premier în Spania, după luni de negocieri și un acord controversat în urma alegerilor din iulie, potrivit ziarulprofit.ro.

După săptămâni de negocieri, liderul socialist Pedro Sánchez a obținut un vot în parlament pentru un nou mandat de prim-ministru, notează BBC.

Sánchez a fost susținut de 179 de parlamentari în camera inferioară a parlamentului, care are 350 de locuri. Doar deputații opoziției de dreapta au votat împotriva sa.

Partidul Popular conservator a câștigat alegerile din iulie, dar liderul Alberto Núñez Feijóo nu a reușit să formeze o majoritate.

Votul a avut loc după dezbateri între liderii de partid, care s-au axat aproape în întregime pe un acord foarte controversat de amnistie pentru separatiștii catalani, pe care Sánchez l-a acceptat în schimbul sprijinului pentru a fi ales din nou prim-ministru.

Sánchez a declarat în fața deputaților că acordul de amnistie va ajuta la „vindecarea rănilor”.

Protestatarii se ciocnesc cu poliția din cauza noului proiect de lege al amnistiei din Spania

Protestatarii spanioli care s-au opus unui plan al amnistiei guvernului, pentru separatiștii catalani, s-au ciocnit cu poliția antirevoltă miercuri seara (15 noiembrie) la Madrid, Spania, potrivit Reuters.

Socialiștii din Spania au ajuns la un acord prin care separatiștii vor sprijini guvernul în schimbul amnistiei.

Poliția a acuzat protestatarii și i-a arestat pe un număr dintre ei înainte ca protestul să se disperseze.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă