18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăPNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că...

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26 martie 2024.

„În ceea ce priveşte organizaţia Timiş, Biroul Politic Naţional a stabilit demiterea domnului Alin Nica din funcţia de de preşedinte al organizaţiei şi numirea unui preşedinte interimar al acestei organizaţii în persoana domnului Vasile Blaga. Totodată, s-a stabilit dizolvarea Biroului Judeţean de conducere a organizaţiei Timiş, structura interimară numită în această seară cuprinzându-i pe cei 43 de primari ai organizaţiei PNL Timiş, alături de primarul Nicolae Robu, evident preşedintele organizaţiei, domnul Vasile Blaga, cei doi deputaţi de Timiş şi toţi ceilalţi membri ai organizaţiei PNL Timiş desemnaţi în această structură de conducere”, a precizat, după ședința din 26 martie a conducerii PNL, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Anterior, Nica se pronunțase categoric împotriva alianței dintre filialele județene ale PNL și PSD și împotriva susținerii unor candidați comuni PNL – PSD la alegerile din județul Timiș, din 9 iunie 2024. Conform deciziei care s-a luat la vârful PNL și PSD sub conducerea lui Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, în județul Timiș candidatul la funcția de președinte al CJ ar urma să fie Alfred Simonis (PSD), în condițiile în care, în prezent, președinte al CJ Timiș este Alin Nica.

“Am aflat cu neplăcere că Timișul și timișorenii au fost vânduți ca la piață. PNL a cedat Timișul către PSD”, declara, în seara de 26 martie, Alin Nica. Nica a evitat să precizeze dacă mai rămâne membru PNL sau va migra în alt partid – cea mai probabilă variantă fiind aceea de a se înscrie în partidul Forța Dreptei, condus de Ludovic Orban – fost președinte al PNL.

Pe contul său de facebook, în dimineața de 27 martie, Alin Nica încă se prezenta astfel: “Președintele Consiliului Județean Timiș, Președinte al PNL Timiș, Bănățean, liber”. Alin Nica are 43 de ani.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă