15.2 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Turcan nu susține o abordare „heirupistă” a eliminării sporurilor

Totuși, sporul de calculator şi cel de confidenţialitate ar trebui eliminate, crede ministrul.

„Nu am susţinut o abordare heirupistă de tratare a sporurilor bugetarilor pentru că, realmente, sunt categorii de bugetari care muncesc foarte mult şi merită motivaţi şi în acelaşi timp bugetari care lucrează în condiţii dificile şi aceştia trebuie sprijiniţi. Acolo unde sunt sporuri anapoda, în momentul în care le luăm la puricat, unul câte unul, punem degetul pe rană şi, fie le acordăm într-o sumă fixă, dacă vor fi necesare, dar unele vor fi eliminate”, a declarat, luni seară, la Realitatea Plus, Raluca Turcan.

Ministrul a precizat că „scopul nu este să faci rău bugetarilor”. În ceea ce privește sporul de antenă, „ar trebui să fie acordat într-o sumă fixă”. „Dacă există un nivel de radiaţii sau expunere la radiaţii, funcţionarii să fie recompensaţi”, a mai declarat Turcan.

„Sporul de calculator nici nu ar trebui să existe din punctul nostru de vedere şi vom propune eliminarea, aşa cum am propune eliminarea şi pentru sporul de confidenţialitate. Dacă lucrezi într-un domeniu care presupune confidenţialitate, nu trebuie să fii răsplătit pentru faptul că respecţi legea”, a mai afirmat Turcan.

Ultima oră
Pe aceeași temă