20.7 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Kovesi va fi audiată marți de CSM, după ce ministrul Justiției i-a cerut revocarea de la DNA

Laura Codruța Kovesi va fi audiată, marţi, de Consiliul Superior al Magistraturii, de la ora 14, a anunțat, luni, un comunicat al CSM.

———————————————–

UPDATE 12,00: Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a confirmat, pentru agenţia Mediafax, că va participa la şedinţa Secţiei pentru Procurori a CSM de marţi, în care se va discuta solicitarea privind revocarea din funcţie a procurorului-şef al DNA.

———————————————–

”Secţia pentru procurori informează opinia publică cu privire la faptul că urmează să ia în discuţie solicitarea Ministrului Justiţiei privind revocarea din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie în şedinţa stabilită pentru ziua de marţi, 27 februarie 2018, ora 14.00, la sediul Consiliului”, menționează comunicatul de luni al CSM.

Audierea este necesară pentru că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcția de pocuror șef al DNA, iar CSM trebuie să emită un aviz asupra acestei propuneri.

Avizul CSM are doar caracter consultativ, dar emiterea lui este obligatorie.

Ministerul Justiţiei a publicat, vineri, pe pagina de internet a instituţiei, raportul ministrului Toader privind activitatea managerială de la Direcţia Naţională Anticorupţie, raport în care ministrul anunță că a declanșat procedura de revocare din funcție a procurorului – șef al DNA.

Pe lângă raport, Ministerul Justiţiei a publicat şi 11 anexe care conţin rapoarte ale Inspecţiei Judiciare, decizii ale Curţii Constituţionale, un aviz şi un raport al Comisiei de la Veneţia, comunicate de la Inspecţia Judiciară, un raport de activitate pe anul 2006 al Ministerului Public şi Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă