8.4 C
București
luni, 25 octombrie 2021

Dragnea a vorbit despre perioada detenției

Dragnea a vorbit despre perioada detenției, într-o emisiune difuzată la postul Realitatea Plus. Fostul președinte PSD susține că, în închisoare, a avut parte de un „regim preferențial negativ”.

”Nu am nimic de ascuns. În penitenciar a fost ca în iad. Din păcate, sistemul pentitenciar din România e gândit greşit. Societatea greşeşte că tratează superficial şi contrar a ceea ce se întâmplă în ţările din vest. Acolo se pune accent pe consiliere psihologică. Ei sunt interesaţi ca cei care ies să fie mai puţin tentaţi să repete o altă infracţiunie. În România se doreşte o ţară ca afară, dar închisorile să fie ca în Evul Mediu.”

„Eu am avut un regim preferenţial negativ”, a dezvăluit Liviu Dragnea, duminică seară, la postul Realitatea Plus.

Dragnea a vorbit despre perioada detenției

“Rahova este o Românie mai mică. Sunt toate categoriile sociale. Curtea e mică, ude stau 1400-1500 de persoane. Mi se spunea că toate convorbirile telefonice şi ce făceam acolo ajungeau să fie citite de Iohannis. Mi se spunea că se fac presiuni pe fosta conducere de la penitenciar. Se făcea presiune pe ei să mă scoată de la muncă. Nu înţelegeam de ce. Am înţeles în februarie anul ăsta. Dacă nu eram scos, în februarie eram liber. Mi s-a transmis că nu trebuia să ies atunci. Lui Iohannis îi este frică că termină mandatul și îl leagă”, a declarat Liviu Dragnea, duminică seara, în exclusivitate la Realitatea PLUS.

„Ce văd eu după ce am ieşit. Acolo nu am vrut să văd ştirile, dar aflam de la ceilalţi. Ce este acum în România este o dictatură a lui Iohannis. Există această structură coordonată de Iohannis, ajutată şi de PSD, care este coordonat tot de Iohannis. Vor să predea România bucată cu bucată, teren cu teren, domeniu cu domeniu. Alt obiectiv pentru Guvern, cum să ia comisioane din ce în ce mai grase, pe sume uriaşe cheltuite. Pentru Iohannis obiectivul e de protecţie personală. Cred că Traian Băsescu ştie multe lucruri şi nu s-au repezit pe el, dar i-au măcelărit familia.  Lui Iohannis îi e teamă că după ce nu va mai fi preşedinte îl leagă. Atunci nu i se mai muşamalizează. Cîţu l-a schimbat pe Stelică de la Justiţie, care avea doar obiectivul desfiinţării SIIJ, ca Stelică să nu facă propuneri necontrolabile de către ei. Ăsta a fost principalul obiectiv al lui Iohannis. Pentru asta merge cu Cîţu până în pânzele albe.  Diferenţa între PSD şi ceilalţi este că strigă la ambasade că „dacă ne alegeţi pe noi, vă dăm şi mai mult”, a mai spus fostul lider PSD.

Liviu Dragnea a anunțat că dorește acum să revină în politică. El va intra într-un partid nou, alături de Codrin Ștefănescu. Acesta fusese unul dintre apropiații lui Dragnea în PSD.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă