0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăPoliticăCriza politicăCîțu nu acceptă să fie ministru în guvernul condus de Ciucă

Cîțu nu acceptă să fie ministru în guvernul condus de Ciucă

Cîțu nu acceptă să fie ministru într-un guvern care ar fi condus de premierul Ciucă. La propunerea PNL, președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă.

Președintele PNL, Florin Cîțu, care acum este premier interimar, a fost întrebat, duminică, dacă va fi membru în cabinetul condus de Ciucă. „Nu. În acest cabinet în niciun caz”, a răspuns Florin Cîțu. El și-a motivat refuzul susținând că „e mult de muncă la partid, deci nu se pune în discuţie”.

În guvernul pe care l-a condus premierul Florin Cîțu, Nicolae Ciucă a fost ministru al Apărării. În același timp, Nicolae Ciucă a fost și își menține funcția de senator PNL de Dolj.

Cîțu nu acceptă să fie ministru dar ar accepta funcția de președinte al Senatului

Ciucă își elaborează în aceste zile schema guvernului, care va fi format doar din reprezentanți ai PNL și UDMR. Negocierile se poartă între PNL, UDMR și PSD, întrucât PSD ar urma să susțină, în Parlament, guvernul condus de Ciucă.

Întrebat dacă și-ar dori funcția de președinte al Senatului, Florin Cîțu a admis că este posibilă o asemenea variantă. „E nevoie de vot. Aici vom vedea dacă va fi vot, dacă îmi voi depune candidatura, sunt alte discuţii aici”, a răspuns Cîțu.

Președinte al Senatului este acum Anca Dragu (USR). Ea își va pierde probabil această funcție, întrucât USR ar urma să intre în Opoziție.

Guvernul Ciucă ar urma să fie votat în Parlament, după ce guvernul Cioloș nu a reușit să obțină numărul minim de voturi pentru a fi validat.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă