14.6 C
București
vineri, 7 octombrie 2022
AcasăPoliticăCriza politicăCîțu nu acceptă să fie ministru în guvernul condus de Ciucă

Cîțu nu acceptă să fie ministru în guvernul condus de Ciucă

Cîțu nu acceptă să fie ministru într-un guvern care ar fi condus de premierul Ciucă. La propunerea PNL, președintele Iohannis l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă.

Președintele PNL, Florin Cîțu, care acum este premier interimar, a fost întrebat, duminică, dacă va fi membru în cabinetul condus de Ciucă. „Nu. În acest cabinet în niciun caz”, a răspuns Florin Cîțu. El și-a motivat refuzul susținând că „e mult de muncă la partid, deci nu se pune în discuţie”.

În guvernul pe care l-a condus premierul Florin Cîțu, Nicolae Ciucă a fost ministru al Apărării. În același timp, Nicolae Ciucă a fost și își menține funcția de senator PNL de Dolj.

Cîțu nu acceptă să fie ministru dar ar accepta funcția de președinte al Senatului

Ciucă își elaborează în aceste zile schema guvernului, care va fi format doar din reprezentanți ai PNL și UDMR. Negocierile se poartă între PNL, UDMR și PSD, întrucât PSD ar urma să susțină, în Parlament, guvernul condus de Ciucă.

Întrebat dacă și-ar dori funcția de președinte al Senatului, Florin Cîțu a admis că este posibilă o asemenea variantă. „E nevoie de vot. Aici vom vedea dacă va fi vot, dacă îmi voi depune candidatura, sunt alte discuţii aici”, a răspuns Cîțu.

Președinte al Senatului este acum Anca Dragu (USR). Ea își va pierde probabil această funcție, întrucât USR ar urma să intre în Opoziție.

Guvernul Ciucă ar urma să fie votat în Parlament, după ce guvernul Cioloș nu a reușit să obțină numărul minim de voturi pentru a fi validat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

CCR va analiza pe 16 noiembrie sesizarea USR privind legea de majorare a indemnizațiilor aleșilor locali

Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să discute pe 16 noiembrie sesizarea USR privind legea de majorare a indemnizaţiilor primarilor şi şefilor de Consilii...

Ireal! Cu atâtea scumpiri, autoritățile cred că 3.000 sunt suficienți pentru o familie cu doi copii

Comisia de Insolvență la Nivel Central a stabilit criteriile generale pentru nivelul de trai rezonabil, relatează HotNews.ro. Potrivit datelor prezentate, o familie formată din doi...

MApN precizează că avioanele MiG 21-LanceR nu au fost consemnate la sol din cauza combustibilului utilizat

Aeronavele MiG 21-LanceR din dotarea Forţelor Aeriene Române nu au fost consemnate la sol, în perioada 2018-2021, din cauza unor probleme tehnice cauzate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă