15.5 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Călin Popescu Tăriceanu s-a înscris în PRO România ca să prindă un loc în Parlament

Călin Popescu Tăriceanu nu mai este președintele ALDE și a demisionat din partid pentru a putea candida pe listele electorale PRO România la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Procedurile pentru organizarea alagerilor parlamentare în data de 6 decembrie prevăd ca termen de depunere a listelor la alegerile parlamentare data de 22 octombrie. Prevederile legale în cazul fuziunii a două partide obligă ALDE şi PRO România să candideze pe o listă comună, iar hotărârea Delegaţiei Permanente a ALDE de a aproba fuziunea cu PRO România implică obligaţia tuturor candidaţilor la alegerile parlamentare să candideze pe lista PRO România. Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calităţii de membru de partid PRO România.”, a anunțat ALDE într-un comunicat de presă citat de News.ro.

PRO România și ALDE au parafat în 8 octombrie o înțelegere de fuziune prin absorbție, urmând ca Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu să deschidă listele pentru Camera Deputaților, respectiv Senat la formațiunea politică denumită PRO România Social-Liberal.

Ultima oră
Pe aceeași temă