32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiPoliția locală Brașov: Plângere penală pentru fraudarea testării personalului

Poliția locală Brașov: Plângere penală pentru fraudarea testării personalului

În mediul online, au apărut, în ultimele zile, acuzaţii privind o posibilă fraudare a acestui concurs, în urma căruia 12 lucrători ar urma să fie concediaţi.

„În urma analizei bazate pe declaraţiile, verbale şi scrise, date de participanţii la organizarea şi desfăşurarea concursului, deşi nu există probe directe care să conducă la concluzia existenţei unor cazuri de fraudare a examenului, însă constatând că există unele suspiciuni rezonabile care ar putea genera o situaţie de neîncredere în corectitudinea concursului, directorul Poliţiei Locale Braşov a luat hotărârea de a sesiza organele de cercetare penală pentru efectuarea de verificări potrivit prevederilor legale”, a transmis, miercuri, Poliţia Locală Braşov.

Concursul a fost organizat în baza unei hotărâri a Consiliului Local Braşov, adoptată recent şi care prevede obligativitatea ca toţi poliţiştii locali braşoveni să participe la această testare, scopul fiind ca cei mai slabi 12 lucrători să fie concediaţi.

Liderul sindicaliştilor din Poliţia Locală Braşov, Ştefan Calaican, a declarat, pentru Agerpres, că sindicatul, afiliat la Federaţia Columna, s-a adresat deja instanţei de contencios administrativ pentru suspendarea şi ulterior anularea hotărârii CL Braşov privind organizarea concursului. Aceasta ar fi ilegală în condiţiile în care în timpul stării de alertă nu se pot face restructurări sau concedieri. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă