6.6 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiPoliția l-a eliberat pe un bărbat din Kansas City despre care a...

Poliția l-a eliberat pe un bărbat din Kansas City despre care a spus că a împușcat un adolescent de culoare

Procurorii l-au acuzat luni pe un bărbat alb din Kansas City, în vârstă de 84 de ani, de două infracțiuni, dar a fost eliberat, după ce a împușcat un adolescent de culoare care a fost rănit după ce a mers în casa greșită când se ducea să-și ia frații gemeni mai mici, potrivit Reuters.

Andrew Lester a fost acuzat de agresiune de gradul I, care ar putea aduce o condamnare la închisoare pe viață pentru fapte penale armate, pentru împușcarea lui Ralph Yarl, de 16 ani, în pragul casei sale dintr-o suburbie, în jurul orei 22:00, joia trecută, a spus procurorul.

Proprietarul a fost inițial arestat, reținut pentru o investigație de 24 de ore, apoi eliberat în așteptarea unei audieri a lui Yarl și pentru colectărea de probe criminalistice, a declarat șeful poliției din Kansas City, Stacey Graves.

Un bărbat din Kansas City ce a împușcat un adolescent de culoare este acuzat de o faptă penală armată ce are o componentă rasială

„Pot să vă spun că în acest caz a existat o componentă rasială”, a declarat procurorul din comitatul Clay, Zachary Thompson, într-o conferință de presă, fără a oferi mai multe detalii.

Yarl a spus poliției într-un interviu la spitalul unde a fost tratat că bărbatul i-a spus: „Nu veni pe aici”, a informat presa locală, citând documente judecătorești.

Atac armat într-o biserică a Martorilor lui Iehova din Germania. Mai multe persoane au fost ucise

Mai multe persoane au fost ucise și altele au fost rănite în timpul unui schimb de focuri de armă în orașul german Hamburg, au anunțat joi seara autoritățile.

Atacul s-a petrecut în jurul orei locale 21.00, într-o biserică a Martorilor lui Iehova din orașul Hamburg, al doilea cel mai mare din Germania. Potrivit mai multor rapoarte, una sau mai multe persoane necunoscute au deschis focul asupra oamenilor aflați în lăcașul de cult.

Cel puțin șapte persoane au fost ucise în schimbul de focuri, iar alte 25 au fost rănite.

Sunt „indicii că un autor s-ar putea afla în clădire, posibil chiar printre morţi”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru postul de televiziune NTV.

Poliţia din Hamburg tratează atacul armat de la Hamburg ca pe un incident izolat, potrivit surselor de securitate. Contextul şi posibilele motive nu sunt clare iniţial, a adăugat poliţia.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...
Ultima oră
Pe aceeași temă