5.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Pericol iminent de explozie la un bloc din Ploiești

UPDATE 

Măsurătorile făcute la blocul evacuat din Ploiești nu au identificat scurgeri de gaze. Specialiștii au decis să închidă ușile și toate gurile de aerisire, după care să reia măsurătorile.

Măsurătorile inițiale s-au realizat un detectorul multigaz pe care îl are ISU Prahova, însă nu s-a depistat niciun gaz periculos, anunță pompierii.

„Ulterior, alte două echipaje de la unitatea distribuitoare au efectuat măsurători care nu au indicat nimic. La măsurătorile realizate de către CBRN nu au fost identificate gaze periculoase, atât la bloc, cât în în apropierea acestuia. S-a luat decizia de a se închide ușile și toate gurile de aerisire timp de 15-20 de minute după care se vor efectua din nou măsurători”, transmite ISU Prahova.

Zeci de locatari ai unui bloc din Ploiești au fost evacuaţi, sâmbătă după-amiază, după ce au simțit miros de gaze.

Potrivit ISU Prahova, nu se cunoaște sursa mirosului de gaz.

Inițial au fost evacuate 5 apartamente situate pe aceeași coloană.

„Este posibil ca mirosul să provină de la o butelie de la subsol. Un echipaj de pompieri acționează pentru asigurarea măsurilor specifice”, transmite sursa citată.

Ulterior, ISU Prahova a anunțat că în total au fost evacuate 34 de persoane.

„Am mobilizat și microbuzul pentru ca oamenii să stea la adăpost până se identifică sursa. Totodată va sosi și autospeciala CBRN de la Ciolpani”, potrivit ISU Prahova.

Ultima oră
Pe aceeași temă