36.4 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSocialPepenii de pe tarabe vor fi controlați pentru depistarea pesticidelor

Pepenii de pe tarabe vor fi controlați pentru depistarea pesticidelor

Autoritățile române vor intensifica controalele asupra pepenilor din piețe în cadrul unei campanii extinse de verificare a reziduurilor de pesticide, a anunțat duminică Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Operațiunea, denumită „Pepenele românesc”, va fi demarată începând cu data de 8 iulie și se va derula până la sfârșitul lunii august. În acest context, numărul de probe prelevate va fi majorat cu 102, ajungând la un total de 186 de eșantioane, colectate atât din piețele din București, cât și din fiecare județ al țării.

Ministerul a subliniat că această inițiativă face parte din Programul Național de Monitorizare a reziduurilor de pesticide în fructele și legumele autohtone pentru anul 2024.

Comparativ cu anul precedent, numărul de probe a crescut cu 42%

În plus față de aceste măsuri, Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF) va efectua controale tematice suplimentare în perioada menționată, vizând atât fructele de sezon cât și alte produse agricole, cu scopul de a asigura conformitatea cu legislația și de a sancționa eventualele abateri.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Destinații de vis spun stop turiștilor

Ce determină această revoluție turistică și de ce localnicii fac alergie la turiști Penuria de locuințe, trafic, zgomot, poluare și gunoi, acestea sunt efectele supraturismului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă