28.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInternaționalPe măsură ce vânzările de arme cresc, compania norvegiană Kongsberg deschide o...

Pe măsură ce vânzările de arme cresc, compania norvegiană Kongsberg deschide o fabrică de rachete

Producătorul norvegian de echipamente de apărare Kongsberg Gruppen a deschis o nouă fabrică de rachete pentru a satisface cererea crescută de arme din partea țărilor occidentale îngrijorate de războiul Rusiei din Ucraina și de modernizarea forțelor armate ale Chinei, scrie Reuters.

Aliații NATO se grăbesc să-și crească producția proprie de arme, muniție și rachete, parțial pentru a susține Ucraina, dar și pentru a reînnoi stocurile și a putea contracara amenințări noi.

Decizia de a construi fabrica, amplasată printre dealurile acoperite de pini în afara localității Kongsberg, la aproximativ 90 km sud-vest de Oslo, a fost luată în 2021, înainte de invazia Rusiei, când Kongsberg a observat o cerere crescută pentru rachetele sale.

O parte din această cerere a provenit de la Marina SUA, care a selectat racheta Kongsberg pentru flota sa, o rachetă anti-navă cu o rază de acțiune de 250 km.

„Apoi, cererile au venit din partea Ucrainei și nu ne-a surprins asta”,

a declarat Eirik Lie, șeful diviziei de apărare și aerospatială a Kongsberg, pentru Reuters după inaugurarea fabricii, care va angaja 1.200 de persoane.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă