38.9 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăInternaționalPartidele macroniste pregătesc blocada parlamentară pentru Reuniunea Națională

Partidele macroniste pregătesc blocada parlamentară pentru Reuniunea Națională

Peste 180 de contracandidați ai partidului Reuniunea Națională (RN) a lui Marine le Pen au confirmat azi că nu vor candida duminică în al doilea tur de scrutin al alegerilor parlamentare din Franța, conform informațiilor Reuters.

Aceștia nu vor să scindeze voturile anti-extremism.

Pentru a nu avea majoritatea din totalul de  577 de parlamentari, mulți candidați ai partidelor anti le Pen s-au retras pentru a facilita o șansă sporită celor mai puternici.

Legea electorală din Franța prevede o primă electorală pentru cei mai bine clasați.

Meciul nu s-a încheiat. Trebuie să ne mobilizăm toate forțele,

a declarat primarul socialist al Parisului, Anne Hidalgo, pentru France 2.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Trump nu mai poate fi oprit

L-au acuzat de relele pământului! I-au creat identitatea de Nomak, monstrul din filmul lui Guillermo del Toro, care-și devoră semenii, sfântă imbecilitate. Au inventat...
Ultima oră
Pe aceeași temă