5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăȘtirile zileiOțet retras de la vânzare din Lidl - Era produs din acid...

Oțet retras de la vânzare din Lidl – Era produs din acid acetic și apă

”Oțet din Vin SEINEANA” a fost retras din Lidl în urma unor verificări realizate de ANPC. Era produs din acid acetic și apă.

În urma unor verificări desfășurate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), cu aproximativ 3 luni în urmă, în lanțul de magazine Lidl, acțiuni de control care vizau modul în care este respectată legislația în domeniu, în respectivele unități, au fost prelevate probe din produsul ”Oțet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenței acidului acetic în produs. 

Lotul prelevat a fost oprit temporar de la comercializare până la finalizarea documentului de control, ca urmare aelaborării rapoartelor de încercare.

”Am convingerea că, până la urmă, toți marii operatori economici înțeleg că suntem în aceeași tabără.

Vrem consumatorii mulțumiți, la adăpost de orice pericol și încrezători în produsele și serviciile puse pe piață.

Iată o dovadă în plus că trebuie să strângem rândurile și să verificăm umăr la umăr toate produsele aflate pe raft. Falșii producători și cei ce se dovedește a avea intenții rele trebuie eliminați de pe piață, împreună cu produsele sau serviciile lor.

Toți furnizorii trebuie auditati și suntem la dispoziția celor ce ne solicită sprijinul în acest sens” – Horia Constantinescu, președintele ANPC.

În urma analizării probelor depuse la laborator, s-a constatat că produsul prezentat și vândut consumatorilor ca provenind din vin, nu are nicio legătură cu acesta, fiind de fapt o soluție obținută din acid acetic și apă. 

Ca atare, măsura opririi temporare de la comercializare, mai devreme menționată, a fost transformată, de comisarii ANPC în cea de oprire definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produsului ”Oțet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022valabilă pentru toate magazinele lanțului Lidl, de pe teritoriul țării.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Mai multe irizaţii petroliere au apărut pe Dunăre pe o lungime de 6 kilometri

Autorităţile au identificat irizații petroliere pe Dunăre, care se întind pe o lungime de 6 kilometri, informează marţi seara Administraţia Naţională Apele Române. „Poluare cu...

În atacul asupra Congresului SUA din ianuarie 2021 se anunță și alte inculpări

Grupul de parlamentari americani care anchetează atacul împotriva Congresului SUA desfăşurat de partizani ai lui Donald Trump va recomanda mai multe inculpări, a anunţat...

Cum se împart banii din bugetul pe anul viitor

Guvernul vrea să adopte bugetul pentru anul următor până la sfârșitul săptămânii. În contextul războiului din Ucraina, Apărarea va primi alocări record, bani mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă