-0.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăOrban ar vrea ca Iohannis să rezolve criza politică în 15 minute

Orban ar vrea ca Iohannis să rezolve criza politică în 15 minute

Ludovic Orban, președintele PNL, crede că președintele României, Klaus Iohannis, poate rezolva imediat criza politică de la București. Este nevoie de un un tête-à-tête cu cei implicați, nu știu de ce nu o face, spune Orban.

„Președintele poate rezolva criza… un tête-à-tête de 15 minute cu cei implicați”, a explicat Ludovic Orban.

Orban spune că el și Iohannis sunt într-o comunicare constituțională permanentă. El crede că șeful statului ar putea să-i convingă pe liberalii din tabăra Cîțu să refacă alianța de guvernare.

„Sunt convins că președintele Iohannis poate să-i convingă pe colegii mei de lucruri pe care eu nu pot să-i conving… Nu știu de ce nu o face… Este atributul constituțional al președintelui să intervină, dar nu după 25 septembrie, ci astăzi dacă se dorește”, a transmis Ludovic Orban.

El a expus opțiunile politice din acest moment, conform cu propria viziune.

„Refacerea coaliției, este foarte simplu. Partidul USR PLUS a exprimat o condiție peste care nu poate trece, este foarte simplu, nu există decât trei soluții pentru România: refacem coaliția, facem un blat politic cu PSD, așa cum se pare că se întâmplă și eu sunt total împotrivă, sau opoziția. Singura soluție corectă este refacerea coaliției”, a precizat președintele PNL.

Demisia premierului Florin Cîțu a fost forțată de USR PLUS care și-a retras miniștrii din Guvern. Liberalii din tabăra Cîțu îl susțin pe premier, iar reprezentanții USR PLUS și AUR au depus o moțiune de cenzură pentru înlăturarea Guvernului.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:14

O balenă cu cioc, eșuată în apele grecești, a fost salvată în ultimul moment

Mai multe persoane au încercat, vineri, să salveze o balenă cu cioc care a apărut în apele grecești, dar a eșuat în apropierea unei...

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă